KARASU
Giriş Tarihi : 22-03-2022 12:44   Güncelleme : 23-03-2022 01:47

Karasu Elden Gidiyor

İyi Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ile İyi Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Karasu’nun sorunlarının değerlendirildiği ziyarette Kılıçaslan, “Karasu’nun bütün güzellikleri tek tek elimizden gidiyor” dedi.

Karasu Elden Gidiyor

Esnafa Faydası Yok

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İyi Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ile İyi Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu yönetim kurulu üyeleri Karasu’nun sorunları hakkında konuştu. Karasu esnafının da vatandaşının da tarıma bağlı olduğunu belirten Kılıçaslan, “Fındığın para etmemesi esnafı çok büyük oranda etkiliyor. Karasu çok büyük oranda göç aldı fakat esnafa fayda sağlamadı. Esnafa fayda sağlayacak bir profil maalesef gelmedi. İstanbul’da alış verip yapıp ilçemize gelen bir toplumla karşı karşıyayız. Karasu’da insanlara para harcatmamız lazım, bizim çocukluğumuzda Karasu sanayiye bağlı bir ilçede değildi” dedi.

Sahili Artık Görmeliyiz

Karasu’nun Türkiye’nin ilk turizm pilot bölgelerinden biri olduğunu hatırlatan Kılıçaslan, “1960 yıllarında bodrum köyken, Karasu turizm pilot bölgesi olarak ilan edilmiştir, şimdi bunlar unutuldu. Karasu bam başka bir yapıya döndürüldü. Sanayi kenti miyiz, turizm kentimi olacağız, yoksa emekli şehri mi olacağız. Buradaki gençlerimizi burada tutamıyoruz. Karasu ve Kocaali ciddi oranda göç veriyor. 20 yıldır Kocaali’nin nüfusu değişmiyor. Ferizli ilçesi ile entegre bir şekilde sanayi alanını o bölgede yaparak, Karasu’nun kalan sahilini değerlendirmeliyiz” dedi.

Sahile Fabrika Kurulmaz

Karasu’nun İstanbul’a bir saat gibi kısa bir mesafesi olduğunu belirten Kılıçaslan, “İstanbul’un hemen yanı başındayız. Karasu’yu ciddi yatırımcılar ile doldurmak gerekiyor. 10 adet marka otel Karasu’ya geldiğinde ve Turizm Meslek Yüksek Okulu yapıldığı zaman gençlerin işi hazır olur. Limanımız geliştirilebilir, fakat sanayi alanını sahil kısmında inşa edilmemeli. Dünyanın en güzel sahiline fabrika kurulmaz. Bizim geleceğimiz turizm. Bu kadar güzel bir doğa hiçbir yerde yok. Karasu’yu daha fazla tokatlamayın yormayın, artık Karasu esnafı para kazansın çocuklarımızı elimizden kaçırmayalım” dedi.

Bizi Düşman Görüyorlar

İlçelerin geliştirilmesi için fikir sundukları takdirde iktidarın kendilerini düşman gibi gördüğünü belirten Kılıçaslan, “Biz Karasuluyuz ve Karasu’nun menfaatlerini korumak zorundayız. 3 kişinin 5 kişinin menfaatlerini korumamalıyız. Doğa katliamı yapmak için iktidar olmayacağız. Memleketin doğasını da koruyacağız, sanayisini de geliştireceğiz, insanlara fayda sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Bu iş vizyon meselesi, Biz Karasu’nun vizyon ekibiyiz bizimle aynı vizyona sahip insanlarla çalışmak istiyoruz. Eski kafa insanlarla bizler zaten yol alamayız. Cihan Emre ve yönetimine başarılar diliyoruz. Emre’nin Karasu’ya vizyon katacağını düşünüyorum” dedi.

Turizmi Konuşmayalım

Karasu’da turizmin 4 mevsime çıkarılması gerektiğini belirten Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, “Karasu’nun turizmi 4 mevsim olmalı. 824 km boyunca süzülüp Karadeniz ile buluşan Sakarya Nehri’mizi turizm alanına, tekne turizmine yıllardır çeviremediysek turizmi konuşmayalım. Çok üzülerek söylüyorum ki hantallaşmış bir kurum edasıyla gidilen siyasetçilerin artık bir şeyleri görmesi gerekiyor. Yıllar önce bacalı fabrikaları yapılmaması için bizler mücadele verirken, buradaki STK’da oturanlar bacılı fabrika açılması için ÇED raporu almaya çalışıyorlardı. Eğer o zamanda limana izin verildiği gibi izin verilmiş olsaydı limanın vermiş olduğu zararı verecekti. Liman olsun, hastane olsun, organize gelsin hiçbir şey yapılmasın demiyoruz, yerlerinin yanlış olduğunu belirtiyoruz” dedi.

Kurtarılacak Yanı Yok

Karasu sahilinin kurtulacak bir yanı olmadığını Karasu Belediyesi tarafından yapılan dalga kıranların bir fayda sağlamayacağını belirten Emre, “Sahilin kurtarılacak bir yanı yok. Trabzon’da olduğu gibi en son beton atılacak. Çocuklarımız betonun üzerine havlu serip yatacaklar. Maalesef bizler kadar kumu göremeyecekler. Bu süreçten sonra İhsaniye Mahallesi ve Yenimahalle kaybedilmemeli. Muhtarlarla istişare yapılarak planlar yapılsa herkes kazanç elde eder” şekkinde açıklamalarda bulundu. Yapılan fikir alışverişlerinin ardından İyi Parti Sakarya il yönetimi ve ilçe yönetimi Karasu esnafına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.