KARASU
Giriş Tarihi : 21-03-2022 20:29   Güncelleme : 23-03-2022 01:48

Yönetime İtiraz

Pazartesi günü Karasu Muhtarlar Derneği kongresi gerçekleştirildi. Muhtarlar Dernek Başkanı Türker Tetik’in yerine İsmail Hakkı Topaloğlu seçildi. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde bazı muhtarlar yönetime itiraz etti.

Yönetime İtiraz

Topaloğlu Başkan Seçildi

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde Pazartesi günü Karasu Muhtarlar Derneği kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile gerçekleştirilen kongreye 38 muhtar katılım sağladı. İstiklal Marşı ve bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan programda Divan Başkanlığını Ortaköy Mahalle Muhtarı İsmet Turan, Katip Üyeliklerini Tuzla Mahalle Muhtarı Mehmet Ertürk, Manavpınar Mahalle Muhtarı Ali Çakmak üstlendi. Turan’ın faaliyet raporlarını okumasının ardından Kızılacık Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu o çokluğu ile Karasu Muhtarlar Dernek Başkanlığına seçildi.

Ben İstifa Ederim

Dilek ve temennilerde söz hakkı alan Karasu Kurudere Mahalle Muhtarı Hasan Emanet, “Yeni yönetimde yeni göreve gelen muhtarlarımızın yer verilmemesi bizleri üzdü. Onlara öncülük edilmeli. Karasu’da mahalle muhtarıyız fakat 2 mahalle muhtarımız Muhtarlar Derneği’ne üye değil. O muhtarlarımız tekrar derneğe üye yapılmalı. Yoksa ben muhtarlar derneğinden istifa edeceğim. Muhtarlar arasında asla kırgınlık ve kopukluk olmamalı bizlerin tek derdi halka hizmet. Bunun için birlik beraberlik sağlayarak güçlü olmalıyız” dedi.

Her Mahalleye Hizmet Gitsin

Hasan Emanet’in konuşmasının ardından bazı mahalle muhtarlarının yönetime itiraz etmesiyle kısa süreli gerginlik yaşandı. Bazı mahallelere hiç hizmet gitmediğini belirten Karasu Üçoluk Mahalle Muhtarı Erdal Kılıç, “Maalesef ki bazı mahallelerimize hiçbir şekilde hizmet gitmedi. Gerekirse kendi mahallelerimizden feragat edip her mahalleye eşit şekilde hizmet edilmesini sağlamalıyız. Eğer muhtarlar olarak hizmet istiyorsak bu şekilde birlik beraberliği sağlaya biliriz. Bu şekilde her mahallemize hizmet ulaşmış olur” dedi.

Dağılırsak Yem Oluruz

2 sene sonra muhtarlık seçimi olduğunu hatırlatan İsmail Hakkı Topaloğlu, “Yeni muhtarlarımız kötü zamanda muhtar oldu. Bundan önceki dönemde her türlü imkan vardı. Ekonomik krizden dolayı hizmet alamıyoruz. Fakat birlik beraberlik olursa hizmet alamayacağımızı düşünmüyoruz. Dağılırsak yer oluruz. Birlik olarak kurumlara ziyaretlerde bulunacağız. Yeni yönetim tüm mahalle muhtarlarımıza hayırlı olsun. Temennimiz 2 mahalle muhtarını tekrar derneğe üye etmek. Onları da yanımızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

Yemekle Kutladılar

Muhtarlar Dernek Başkanlığı kongresi Hasbil Tarım Ürünleri Habil Genç’in destekleri ile Ada Kebap’ta öğle yemeğiyle kutlandı. Muhtarlar Dernek Başkanı İsmail Hakkı Toplaoğlu ve yönetiminin hazır bulunduğu yemeğe Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Karakaş, Hüdaver Ağun, Hilmi Erbatan, Karasu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Alataş, Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak katılım sağladı. Programda Karasu protokolü Topaloğlu’nu ve yönetimini tebrik etti.

 

Muhtarlar Dernek Başkanı

İsmail Hakkı Topaloğlu

Yönetim Kurulu Asil Üyeler

İsmail Hakkı Topaloğlu

Dursun Ali Akbaş

Türker Tetik

Oğuz Özden

Adem İkiz

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler

Ali Haldız

Mehmet Zeki Avcı

İsmet Turan

Celal İmamoğlu

Ayhan Genç

Denetim Kurulu Asil Üyeler

Temel Aslanbey

Abdullah İngenç

Cumhur Özkan

Denetim Kurulu Yedek Üyeler

Yılmaz Koca

Osman Şahin

Tuncay Tıkan

Fedarasyon Delegesi Asil

İsmet Turan

Hasan Tabiloğlu

Hasan Emanet

İsmail Hakkı Topaloğlu

Şaban Tutuş

Erdal Kılıç

Oğuzhan Öztürk

Mustafa Kaya

Tüncay Tıkan

Kemalettin Zengin

Federasyon Delegesi Yedek

Ali Haldız

Mehmet Zeki Avcı

Eyüp Dinç

Celal İmamoğlu

Ali Çakmak

Abdullah İngenç

Yılmaz Koca

Veysel Aksu

Osman Şahin

Yusuf Sağır