KARASU
Giriş Tarihi : 17-03-2022 17:59   Güncelleme : 19-03-2022 00:33

On Kıta Bir Vatan

Karasu Kaymakamlığı ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. Duygu dolu anlar yaşanan programda gençler temsili olarak Mehmet Akif Ersoy’un tabutunu omuzlarında taşıdı.

On Kıta Bir Vatan

Mehmet Akif Ersoy Anıldı

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Karasu Kaymakamlığı ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi tarafından düzenlendi. Saygı duruşu ve ardından müzik öğretmeni Mehmet Tahir Gök yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda sunum Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Mehmet Zafran ve İngilizce öğretmeni Kader Ozan tarafından gerçekleştirildi.

Öğrenciler Ödüllerini Aldı

Tarih öğretmeni Hamdi Güney tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler günlerce hazırlandıkları gösterilerini sergiledi. Mehmet Akif ve İstiklal konulu kısa filmle başlayan gösterilerin ardından Şara Yalçıner’in Sancağa adlı şiirini okuyan Gökdeniz Köklükaya duygu dolu anlar yaşattı. İstiklal Marşı’nın Kabulü adlı gösterilerini büyük bir profesyonellikle sergileyen öğrenciler ayakta alkışlandı. İzleyicilerin gözyaşlarına hakım olamadığı programın devamında İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler İstiklal Marşı’nı okudu. Şehitler Oratoryosu gösterisi ile son bulan programda ‘Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet’ temalı kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Karasu ilçe protokolü tarafından hediyeleri takdim edildi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü konulu resim yarışmasında dereceye girenler

  1. Aziziye İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinden Ezgi Çelik
  2. Özel Özşen İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden Melek Nila Kokoz
  3. Aziziye İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinden Ömer Faruk Turan

 

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü konulu şiir yarışmasında dereceye girenler

  1. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinden Denizhan Ünver
  2. Özel Kanada Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerinden Çağdaş Ozan Bekli
  3. Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinden Nilsu Benzer

 

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenler

  1. Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencilerinden Eye Abdo
  2. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencilerinden İsmail Hasan Keskin