KARASU
Giriş Tarihi : 15-03-2022 19:32   Güncelleme : 15-03-2022 20:34

Küçük Mehmet Akif’ler Yetişiyor

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Karapınar Ortaokulu’nda İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması gerçekleşti. 48 öğrencinin katıldığı yarışmada Mehmet Akif Ersoy’un ruhunu okulda yaşatıldı.

Küçük Mehmet Akif’ler Yetişiyor

Ersoy’un Ruhu Yaşatıldı

Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadelenin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 101. yıl dönümü olması dolayısıyla Karapınar İlk ve Ortaokulunda anlamlı bir yarışma yapıldı. Heyecan dolu dakikaların yaşandığı İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında açılış konuşmasını yapan Karasu Karapınar İlk ve Ortaokulu Müdürü İbrahim Açar, “İstiklal Marşı, şiirin ötesindedir, amacımız öğrencilerimizi bir yarışma içine sokmak değil, İstiklal Marşı’mızın ve Mehmet Akif Ersoy’un ruhunu yaşatabilmek” dedi.

Öğrenciler Gururlandırdı

48 öğrencinin katıldığı yarışmada tüm öğrencilerin gururlandırdığını ve duygu dolu anlar yaşandığını belirten Karapınar İlkokulu ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Eray Çakaloğlu, “Ortaokulu öğrencileri arasında yapılan yarışmada İstiklal Marşı’nı manevi duygular içerisinde kimi zaman gözyaşları kimi zaman ise gururla okudu. Duygu dolu yarışmanın sonucunda 1. olan öğrencilere bisiklet, 2. olan öğrencilere akıllı saat, 3. olan öğrencilere spor ayakkabı ve kıyafet hediye edildi. Yarışmada emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim, bizleri gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ederim” ifadelerini kullandı.