KARASU
Giriş Tarihi : 15-03-2022 18:18   Güncelleme : 15-03-2022 18:27

Atıklarla Kütüphane Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca “81 İlde Sıfır Atık” projesi kapsamında okullarda kullanılmayan atık malzemelerin değerlendirilerek 250 kütüphane yapılması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda Karasu’da İnönü İlkokulu’nda geri dönüşümlü malzemelerle yapılan kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Atıklarla Kütüphane Yapıldı

İnönü’den Büyük Başarı

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve okullar arası başarı farklarını azaltmaya ağırlık vermek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca “81 İlde Sıfır Atık” projesi kapsamında okullarda kullanılmayan atık malzemelerin değerlendirilerek ülke genelinde 250 kütüphane yapılması kararlaştırılmıştı. Bu kapsam Karasu’da İnönü İlkokulu’nda geri dönüşümlü malzemelerle yapılan kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Yapılan açılışa Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve okul müdürleri katıldı.

Tek Tek Özenle İşlenmiş

Eğitimcileri büyük başarılarından dolayı tebrik eden Helvacı, “Geri dönüşümün büyük bir avantaj ve tasarruf eğitimcilerimizi tebrik ederiz. Özellikle eğitim kurumlarımızda geri dönüşümlü malzemeler ile kütüphane oluşturmak, eğitim adına çok anlamlı bir faaliyet oldu. Bu gibi tasarruf odaklı çalışmaların artması bizleri çok memnun edecek. Ellerle işlenmiş olan bu güzel çalışma okulumuza hayırlı olsun. İnşallah bu çalışmaların devamı gelir” dedi.

Örnek Bir Çalışma

Kütüphane açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, kütüphaneyi gezerek öğrencilerin inşaattan aldıkları atık palet tahtalarından yapmış oldukları kitaplığı, telefon kablo makarasından yaptıkları masayı inceledi. Örnek bir çalışma olduğunu belirten Helvacı, “Beklentimizin çok ötesinde bir kütüphane, tek tek ellerle işlenmiş örnek bir çalışma” şeklinde açıklamalarda bulundu.