KARASU
Giriş Tarihi : 14-03-2022 21:01   Güncelleme : 15-03-2022 17:37

İnsanlar Felaketi Yaşıyor

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Sakarya İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatı ile birlikte Karasu esnafına ziyarette bulundu. Bu ülke sahilsiz değil. İnsanlarımız bir felaket dönemi yaşıyor” dedi.

İnsanlar Felaketi Yaşıyor

Hayat Pahalılığı Her Gün Artıyor

Karasu esnafını ziyaret ederek Karasu’nun sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getireceğini belirten Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Sakarya İl Teşkilatı ve ilçe teşkilatı, Bu ülkenin sahipsiz olmadığını belirtti. İnsanların felaket dönemini yaşadığını belirten Karaduman, “Her alanda ciddi sorumlar ve problemlerle vatandaşlarımızın karşı karşıya bırakıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Yaşadığımız dönem içersin de her geçen gün hayat pahalılığının daha da artıyor olması, insanların geçimini sağlayabilmek için tükettikleri en temel gıda ürünlerinde her geçen gün fahiş zamların uygulanması, insanları zor durumda bırakıyor. Özellikle tarım alanında çiftçilerimizin yaşadığı problemler başta olmak üzere insanlarımızın adeta feryat ettiği bir dönemin içerisinden geçiyoruz” dedi.

Yoksul Bir Ülke Değiliz

Akaryakıta gelen zamlar insanların belini bükmüş vaziyette olduğunu belirten Karaduman, “Türkiye’de tarım bitme noktasına getirilmeye çalışılıyor. Biray sonra çiftçilerimiz motoru ve traktörü çalıştırdığında günlük ortalama 2.500 TL gibi sadece yakıt gideri olacak. Diğer girdi kalemlerini de düşünürsek çiftçilerimizin üretim yapamayacağı noktaya getirilmesi anlamına gelir. Buda içerisinde bulunduğumuz olumsuz koşulların daha da büyüyeceği anlamına gelir. Türkiye’de 20 yıldır maalesef tüketime, ithalata, borçlanmaya ve faize dayalı ekonomi modeli mevcut. Buda ülkeyi 20 yıl sonra yoksulluğa ve felakete mahkum etmiştir ve bu yoksulluk ve sefalet ülkenin kaderi değildir. Bizim ülkemiz yoksul bir ülke değildir. Ülkemiz yer üstü ve yer altı kaynakları bakımından ve genç nüfus potansiyeli bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Ülkemiz planlı ve programlı yönetilmediğinden dolayı ve sadece kaynakların belirli alanlara tahsis edilmesi belirli kişilerin zenginleşmesine dayalı yönetim anlayışı oluşturulduğu için ger kalan nüfusu sefalete mahkum edilmiş bir ülkedir” ifadelerini kullandı.

Sahipsiz Olmadığını Herkes Görecek

Saadet Partisi teşkilatları olarak her daim sokakta ve sahada olduklarını belirten Karaduman, “Yarın seçim olacakmış gibi sandık çalışmalarımızı ciddi bir şekilde planlıyoruz. Bu ülke sahilsiz değil Saadet Partililer iş başına gelecek. Bu ülkenin sahipsiz olmadığını herkese gösterecek. Ekonomiden, adalete, dış politikadan, eğitime gibi her alandaki sorunları görüyoruz. Ülkemizin her yerinde insanlarımızla bir araya geliyoruz. Esnaflarımız pandemi döneminden sonra ciddi sorun ve problemlerle karşı karşıya kaldı. Askeri ücreti dahi esnafımızın karşılamakta zorluk çektiği, çalıştırdığı işçilerin hakkını verme noktasında ciddi problemler yaşadığını hepimiz biliyoruz. Özellikle elektrik zamlarında %100’ün üstünde artış göstermesi esnaflarımızı yoran durumlardan bir tanesi. Her geçen gün gelen zamların bedelini esnaflar ağır bir şekilde ödüyor” dedi.

Karasu’da Gören Var Mı?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ı Karasu’da ağırlamaktan gurur duyduklarını ve özellikle esnaflardan olumlu dönüşler aldıklarını belirten Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, “81 vilayet, 970 ilçemize yetişen bir milletvekilimiz var. Devamlı halkın içinde ve çalışmalar yürütüyor. Fakat iktidar partisinin vekillerini son 2 yıldır Karasu’da gören yok. Geliyorlarsa da partinin ilçe binasına veya belediye binasına teşrif ediyorlar ve geri gidiyorlar. Halkın içinde hiç birini göremiyoruz uzun zamandır” şeklinde açıklamalarda bulundu.