KARASU
Giriş Tarihi : 11-03-2022 18:59   Güncelleme : 11-03-2022 23:30

20 Yıla İpotek Koyuldu

İyi Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın geçtiğimiz hafta Karasu’nun Sesi tarafından yayınlanan haberini okuyunca hayretler içerisinde kaldığını belirtti. Sarıoğlu, “O dönem siz ilçe başkanı olarak bu problemlerden haberdar değil miydiniz? Karasu’nun önümüzdeki 20 yılına ipotek koyduğunuzun farkında mısınız?” dedi.

20 Yıla İpotek Koyuldu

Ne Problem Vardı?

‘Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Kongresi’nde dikkat çeken açıklamada bulundu’ başlıklı haberi internet sitesinde görünce hayretler içerisinde kaldığını belirten İyi Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, “ ‘Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı haberde, 2019 yılında görevi devraldığını belirterek, aslında geçen üç sene zarfında sorunları yakından takip ediyoruz lakin yapacak bir şeyimiz yok itirafında bulundu ve sözlerine Karasu halkı çalışmalarımıza şahit, var gücümüzle elimizdeki imkanlarla çalışmaya devam ediyoruz. Sabırlı olmak gerekiyor ciddi bir problemle görevi devraldık’ ifadelerini kullanmış. Sayın başkan ne gibi bir problem vardı?” dedi.

Faizle 5 Tane Proje Yapılır

Mehmet İspiroğlu’nun belediye başkanlığı yaptığı dönemde İshak Sarı’nın Ak Parti Karasu İlçe Başkanı olduğunu hatırlatan Sarıoğlu, “Borçlu bir belediye aldıklarını ifade ediyorlar. O dönem İshak Sarı ilçe başkanı olarak bu problemlerden haberdar değil miydi? Madem yapacak bir şeyiniz yoktu Karasu’yu kaderine terk etmek için mi göreve geldiniz?2016 yılı başında iller bankasından kullanılan 46 milyon liralık krediyi, yapılan yeni anlaşmaya göre 2040 yılı sonunda bitecek şekilde 64 milyon faiz ödeyerek ki bu faiz, ana parayı geçmiş durumda toplamda 110 milyon lira olarak ödenecek. Peki bu anlaşmayı yaparken Karasu’nun önümüzdeki 20 yılına ipotek koyduğunuzun farkında mısınız? Bu arada sahil projesi 12 milyon liraya mal olduğu açıklandı, bu durumda bizim ödeyeceğimiz faiz 5 tane sahil projesi yapıyor” dedi.

Hangi Projeler Gerçekleşti

Sarı’nın açıklamalarının devamında ‘Elimizdeki imkanları maksimum seviyede kullanarak adeta bir şeyleri kendi kendimize üreterek dertlenerek ciddi yol aldık. Bende yollardan şikayetçiyim ama bunlar tabi ki ekonomi ve imkan meselesi. Bu imkanları da kimse gökten zembirle indirmiyor. Ayaklarınıza imkan sunulmuyor’ ifadelerini kullandığını belirten Sarıoğlu, “Halk olarak soruyoruz ne ürettik, ne kadar yol aldık? O gün öyle, bu gün böylemi. Seçim öncesi vaatler vaatler, biz iktidar partisiyiz bütün sorunları biz çözeriz diyordunuz. Seçim öncesi broşürler dağıtıldı, o broşürlerde olan hangi projeler gerçekleşti?” dedi.

Gökten İneceğini Mi Düşündünüz?

Sarıoğlu, “Sayın başkan daha önce yaptığı bir açıklamada hiçbir ara sokağa bir çivi dahi çakamayız kimse bizden bu konuda bir şey beklemesin demişti, peki bu gün gökten zembille inmiyor dediğine adaylığı sürecinde biz yaparız derken acaba gökten iner diye mi düşünüyordu?” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Engel Teşkil Etmiyordu

İshak Sarı’nın açıklamalarının devamında ‘Geldiğimiz günden bu güne deprem, kriz, sel, felaketi, salgın ekonomik kriz aldı başını gidiyor. Gökten kafamıza sirke yağmadığı kaldı’ ifadelerini kullandığını belirten Sarıoğlu, “Ben yanlış hatırlıyorsam özür dilerim lakin geldiğiniz günden bu güne mazeret olarak saydığınız hiçbir doğal afet ilçemizde olmamıştır. Koronavirüs bütün dünyanın mücadele ettiği bir illettir, yani sizin projelerinize engel teşkil edecek bir olay söz konusu değildir” dedi.

Büyükşehir Yaptı Siz Ne Yaptınız?

İshak Sarı’nın açıklamasının devamında, ‘Bir kuruşun hesabını yaparak imkanlar üretmeye çalışıyoruz. Cenabı Allah’ın önümüzü açacağını düşünüyoruz’ ifadelerini kullandığını belirten Sarıoğlu, “Düşünce gücü ve dua gücü ile belediyecilik olur mu?Şeffaf belediye dediniz. Peki soruyoruz, hangi mahallede kaç arazi sattınız, Karasu’da kaç arsa sattınız, deniz kenarında Karasu Belediyesi’ne ait arsa kaldı mı? Bu arsalardan gelen paraları nerelerde kullandınız? Malum Karasu’da yapılan yolların tamamı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hepimiz biliyoruz. Peki ya bekleyen sorunlar? Trafik sorunu, otopark sorunu, üst geçit sorunu, kanal sorunu, çevre düzenleme, asayiş sorunu, yetersiz polis, hastane sorunları, yol ve altyapı sorunları. Sayın başkan çözümlenmeyen her sorun için dua edip gökten zembille inmesini beklemeye daha ne kadar devam edecek?” dedi.