KARASU
Giriş Tarihi : 05-03-2022 18:47   Güncelleme : 07-03-2022 14:33

Yangın Aileleri Sarsıyor

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, Kötü yönetim ve kötü yönetime devam etme ısrarı ne yazık ki her geçen gün daha da kötüye giden bir ekonomi tablosu olarak karşımıza çıkmaya devam ettiğini belirtti. Coşkun, “Mutfaktaki yangın hem içimizi yakıyor, hem ailemizi sarsıyor” dedi.

Yangın Aileleri Sarsıyor

Maaşlar Yetmiyor

Kötü yönetim ve kötü yönetime devam etme ısrarı ne yazık ki her geçen gün daha da kötüye giden bir ekonomi tablosu olarak karşımıza çıkmaya devam ettiğini belirten Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, “Vatandaş çok zor durumda. Son yapılan araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı, yani bilinen ifadeyle açlık sınırı 4 bin 552 lira olarak belirlenmiş. Gıda harcaması ile giyim, konut, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı, yani yoksulluk sınırı ise 15 bin 139 lira olmuş. Bugün Türkiye’de yıllarca çalışmakta olan bir memur bile 15 bin lira maaş alabiliyor mu?" dedi.

Hep Birlikte Başara Biliriz

Coşkun, "ülkemizde bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise 6 bin liraya yaklaşmış durumda. İşte geçinmenin bu kadar zor, sağlıklı beslenmenin bu kadar lüks olduğu bir dönemde gençlerimiz de artık aile kuramaz hale geldi maalesef. Toplumun en temel yapı taşı olan, nitelikli nesillerin yetişmesi için vazgeçilmez olan aile kurumu ekonomik sebepler nedeniyle sarsılıyor. Yoksulluk ve yoksunluk kaynaklı olarak aile içi şiddet olayları artıyor. Saadet Partisi olarak, aile yapımızı, gençlerimizin geleceğini, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden bu kötü gidişe dur demek, bu gidişi tersine çevirmek istiyoruz ve hep birlikte bunu başaracağız” dedi.