KARASU
Giriş Tarihi : 02-03-2022 19:26   Güncelleme : 02-03-2022 19:29

Koca, Detayları Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından tüm Türkiye'nin beklediği koronavirüsle mücadelede yeni dönemin detaylarını açıkladı.

Koca, Detayları Açıkladı

Karantina Uygulanmayacak

Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından tüm Türkiye'nin merakla beklediği koronavirüsle mücadelede yeni dönemin detaylarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Korona ile mücadelenin bundan sonra aşı ile verileceğini belirten Koca, “Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse, maske takmak şart değil. Yeni dönemde HES uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ya da kuruluşta girilişte HES kodu uygulaması yapılmayacak. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek. Okullarda 2 vakanın çıkması durumunda karantina uygulaması olmayacak” dedi.

Artık Şart Değil

Salgın sürecinde gerekli tedbirlere erken başvurulduğunu belirten Koca, “Mesafenin korunmadığı kapalı alanlarda, yani uçak, otobüs ve tiyatro gibi alanlarda maskeleri kullanmaya devam ediyoruz. Bunun dışında kapalı alan olup mesafe korunabiliyor ise o durumda maskeyi takmanın şart olmadığını söylüyoruz. Maske hayatımızdan çıkmadı. Ama maskeyi nerede gerekiyorsa ise yanımızda taşımamız gerektiğini söylüyoruz” dedi.