KARASU
Giriş Tarihi : 02-03-2022 16:36   Güncelleme : 02-03-2022 16:45

Şoförler Bitik Durumda

Karasu Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Kongresi’nde açıklamada bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası üyesi aynı zamanda Büyük Birlik Partisi Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, “Şoförler bitik durumda. Bu kadar zor durumdayken minibüsçüyü satın alacak kadar mal varlığı olan kişilerin ücretsiz kartla sürekli gezmesi şoförleri daha çok yaralıyor” dedi.

Şoförler Bitik Durumda

Ne Olacak Şoförlerin Hali

Şoförlerin sorunlarını Karasu Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Kongresi’nde dile getiren bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası üyesi aynı zamanda Büyük Birlik Partisi Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, “Arabacı bitik vaziyette tükenmiş vaziyette nefes alamıyor. Biz o eski arabalarla çocuk çocuğumuza baktık, arazisi sahibi olduk, mülk sahibi olduk ama bugün şoförler evlerine ekmek götüremiyor. En kötü araç lastiği 5 bin TL’den başlıyor. Mazot almış başını gidiyor. Dünya karışıyor. Ben dünyaya değil Karasu’da yaptığıma bakarım. Limanda şoförlük yapan 80-90 tırcı mağdur nu kişiler ne olacak” dedi.

Bunu Kabul Etmiyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan kartların herkesin rahatlıkla aldığını ve şoförlerin bu durumdan mağdur olduğunu belirten Eminoğlu, “Eline kart alan Karasu’dan Sakarya’ya giden araçlara binmek için sıraya girmiş durumda. Adam minibüsçüyü satın alacak kadar mal varlığı var, kartı eline geçirmiş sürekli ücretsiz geziyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz. Lütfen kart verilen kişilerin mal varlığı araştırılsın. İhtiyacı olan kişilere verilsin ona karşı değiliz ama herkese kart verilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Zam Yapan Yok

Taksicilerin sorunlarına da değinen Eminoğlu, “ Taksici kardeşlerimiz 12 ay boyunca yaz kış küçük kulübede rızkını aramaya çalışıyor. Ama zam yapan yok ki. Nasıl evine ekmek götürsünler. Yakıt fiyatları aldı başını gidiyor. Araç parçaları çok pahalı. Araç arza yapınca kişi bir sene onun borcunu ödemek için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Bizi Dinleyen Yok

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na seslenen Eminoğlu, “Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu bizlere destek olmuyor. Arabacı birliktir bir gün kontak kapatırsa Türkiye yerinden sallanır. Arabacının hali perişan bunu kime duyuracağız. Oda başkanlarına saygı duyuyorum bu arabacının hali kötü. Sigortalar aldı başını gitti. Bizim derdimizden kim anlayacak. 40 senedir arabacıların sonları aynı. Şoförler çok şerefli ve onurlu bir meslek icra ediyor, canımızı onlara teslim ediyoruz. Bu kadar kutsal bir mesleği yapan insanlar yerlerde sürünüyor” ifadelerini kullandı.