KARASU
Giriş Tarihi : 28-02-2022 15:10   Güncelleme : 01-03-2022 18:38

Makineden Çıkarıldı

Karasulu Akciğer SEA Hastası Ayhan Alaçam’ın kızı Büşra Alaçam, Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kötü bir muamele gördüğünü iddia ederek hastaneden şikayetçi olduğunu belirtti. Alaçam, “Taşikardi olan babam kalp makinesinden çıkarıldı” dedi.

Makineden Çıkarıldı

Yoğum Bakıma Almadılar

Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde kötü bir muamele gördüğünü iddia ederek hastaneden şikayetçi olduğunu belirten Karasulu Akciğer SEA Hastası Ayhan Alaçam’ın kızı Büşra Alaçam, “Babam 2 yıldır Akciğer SEA hastası. Son evrede olan babam 27 Şubat’ta fenalaştı ve Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bizi gece 01:00’da Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk ettiler. Akli dengesi normal olmadığından dolayı sürekli damar yolunu korudum. Sodyum yüksekliği vardı ve tedavi görüyordu ve damar yolu kapanınca çok uzun uğraşlarla bulunuyordu. Taşikardi olduğu için Sakarya’ya acil olarak sevk edilen babamı saatlerce yoğum bakıma almayarak oyaladılar” dedi.

Kalbi Su Topladı

Alaçam, “28 Şubat saat 08:00’da zorla beni babamın yanından çıkardılar. Saatlerce tutup damar yolu kapanmasın diye koruduğum eli geri döndüğümde tanıyamadım. Elini ödem yaptırmışlar ve her yerini mos mor ettikten sonra ayağında damar yolu açmışlar. Bu durumu doktorlara şikayet ettiğimde ağza alınamayacak hakaretlerle karşılaştım. Benim canim yanıyor benim babam gidiyor, bu yapılan saygısızlık. Artık babamın acıya dayanacak gücü kalmadı. Taşikardi olan bir hasta nasıl olurda kalp makinesine bağlanmaz. Bu bile bile ölüme terk etmektir. Kalp makinesinden çıkarılmasından dolayı kalbinde su toplaması ve büyümesi olduğu anlaşıldı. Yetkililere sesleniyorum lütfen kanser hastalarına bu kadar acımasız davranılmasına izin vermeyin” dedi.