KARASU
Giriş Tarihi : 24-02-2022 14:32   Güncelleme : 27-02-2022 00:57

Ro-Ro Seferleri Durma Noktasında

IC İÇTAŞ Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletme A.Ş. Liman Müdürü Gökçen Erdem, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin başlaması ile firmaların Ukrayna’ya ihracat yapmak istemediklerini ve Karasu’dan Ro-Ro seferlerinin durma noktasına geldiğini belirtti.

Ro-Ro Seferleri Durma Noktasında

Önemli Düşüş Yaşanabilir

Türkiye’den Avrupa’ya yeni taşımacılık rotası Karasu Limanı’nda 2017 yılında başlayarak ve günümüze kadar devam eden Ro-Ro seferleri hızlı bir şekilde devam ederken Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin başlaması ile durma noktasına geldi. Şuan net bir açıklama olmamasıyla birlikte krizin devam etmesi ile Ro-Ro seferlerinin tamamen durabileceğini belirten IC İÇTAŞ Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletme A.Ş. Liman Müdürü Gökçen Erdem, “Şu anda bir sıkıntı yok ama gerginliğin artması durumunda ticaretimiz aksayabilir. Bizim ticari faaliyetimiz Ukrayna ile sınırlı değil. Bu ülke üzerinden Rusya’ya geçiş yapan ihracat kalemlerimiz var. Savaş çıkarsa limandaki yüklerde önemli düşüşler yaşanabilir” dedi.

Firmaların Talebi Yok

Ro-Ro seferlerinin yarı yarıya düşürülme kararının alındığını belirten Erdem, “Ukrayna’ya ihracat yapan firmalar seferlerini durdurdu. Yaşanan gelişmeler neticesinde seferler tekrar başlayabilir. Görüşmelerimiz devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre Ukrayna’dan Karasu Limanına gidiş gelişler devam edecek. Firmaların gitmek için bir talepleri olmadığından dolayı şuan gelişmeleri bizlerde medyadan takip ediyoruz. Baş gösteren krizin derinleşerek savaşa dönüşmesi ve ticaretin sınırlanması halinde gemi gidiş gelişleri tamamen durabilir. Şuan Karasu’dan Ukrayna’ya Ro-Ro seferlerimiz durdu” ifadelerini kullandı.