KARASU
Giriş Tarihi : 18-02-2022 11:24   Güncelleme : 18-02-2022 11:28

Çok Ciddi Zarar

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektör Başkanı Metin Güneş elektrik ve doğalgaz fiyat artışları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çok Ciddi Zarar

Herkes Etkilendi

Elektrik ve doğalgaz fiyat artışları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektör Başkanı Metin Güneş, “Son dönemde ülke gündeminde oldukça büyük yer tutan elektrik ve doğalgaz ücretleri, hane sahipleri gibi işletmeleri de ciddi oranda etkiledi. Geldiğimiz süreçte yaşanan çok ciddi boyutlardaki zarar, esnafın serzenişini ortaya çıkarsa da, enerji piyasasının tüm dünyada geldiği son duruma özellikle dikkat çekmek isteriz” dedi.

Yeni Projeler Üretilmeli

‘Yalnızca ülkemizde değil, dünya çapında enerjide yaşanan sıkıntı ve fiyat pahalılığı yaşamı olumsuz yönde etkilerken, bu süreçte en büyük sıkıntıyı dar gelirli vatandaşlarımız çekmektedir’ ifadelerini kullanan Güneş, “Enerjinin daha verimli ve uygun fiyatla bize ulaşabilmesi kısa vadeli çözümlerle değil, uzun vadeli ve geniş çaplı düşünülerek tasarlanması gerekmektedir. Dört mevsimi yaşayan cennet vatanımızın daha temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarını güneş enerjisi panelleri ve rüzgar enerjisinden alması mümkün projelerin daha çok gündeme gelmesi en içten temennimizdir” dedi.

Elimizden Geleni Yapacağız

Güneş, “Son dönemde yaşanan elektrik ve doğalgaz zamları sonrasında Sakarya esnafımızın yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Serzenişlerine kulak kapatmadığımız esnafımız şunu bilmeli, bizler her sorunda çözüm üretebilmek adına onların yanındayız. Kapımızın her zaman açık olduğu Sakaryalı esnafımızın yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırabilmek yahut en aza indirebilmek için hizmet sektörü olarak gerekli bütün görüşmeleri yapacağımızdan, elimizin uzandığı her yere karınca misali su taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.