KARASU
Giriş Tarihi : 14-02-2022 12:56   Güncelleme : 14-02-2022 19:42

Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Hüseyin Can, neden başkan adayı olduğunu açıkladı. Can, “Seçimde oy kullanmayanların sayısı seçimi kazanan adaydan çok daha fazla” dedi.

Neden Aday Olduğunu Açıkladı

Oy Kullanmayan Kişi Sayısı Fazla

Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adaylığını açıkladığı günden itibaren beklediğinin üstünde bir destek gördüğünü belirten Hüseyin Can, “Pek çoğunuz “Böyle bir niyetin vardı da neden şimdiye kadar yola çıkmadın” diyorsunuz. Açıkça söyleyeyim! Pek çok esnaf arkadaşımızın kendi odasına küstüğünü ve oy dahi kullanmayacak olduklarını gördüm. Karasu Esnaf Odası için bu dönem 1776 esnaf kardeşimiz oy kullanma hakkına sahip. Bundan önceki seçimlerde de bu sayı 1500’ün üstündeydi. Ancak en çok oy kullanılan dönemde bile oy kullanmayan kişilerin sayısı en çok oy alan kişinin aldığı oydan fazladır.Yani seçimi aslında mevcut başkan değil seçime gelmeyenler belirlemiş oluyor” dedi.

Esnaf Küsmüş Durumda

‘Bu seçimde de pek çok esnaf kardeşimizin seçime gelmeyeceğini ve odaları ile aralarındaki soğukluğu sandığa gitmeyerek göstereceklerini gördüm’ ifadelerini kullanan Can, “Bana sıklıkla kimin seçmeninden oy alacağımı soruyorsunuz. Sadece sandığa gelmeyen esnafımız odası ile barışsa bile seçimin sonucu çok farklı olacaktır. Bakın yeniden ve altını çizerek söylüyorum. Seçimde oy kullanmayanların sayısı seçimi kazanan adaydan çok daha fazla.Hiçbir rakibim hakkında olumsuz konuşmayacağım. Ancak esnaf kardeşlerimin yeni bir yüz arayışı olduğu ortada. Adaylık açıklamamızın ardından bu durumu çok daha net gördük.Biz halisane niyetle yola çıktık. Bu seçimin rengi değil diğer adayların dengiyiz. Seçim sürecini centilmence götürüp alnımızın akı ile sandığa gitmeyi ve en hayırlı sonucu almayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.