KARASU
Giriş Tarihi : 13-02-2022 19:12   Güncelleme : 14-02-2022 11:18

O Proje Tamamlanmalı

İyi Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu ve yönetimi Yenimahalle’yi ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi aldı. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı’dan sorunları dinleyen Sarıoğlu, Mendirek projesinin tamamlanmadan Yenimahalle’nin rahat bir nefes alma şansı olmadığını belirtti.

O Proje Tamamlanmalı

Kimseden Fikir Alınmıyor

Karasu’nun en güzel mahallelerinden biri olan fakat yetkililer tarafından unutulan Yenimahalle’yi ziyaret eden İyi Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu ve yönetimi, Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı’dan, mendirek projesi hakkında bilgi aldı. Yenimahalle’nin yok sayıldığını belirten Sarıoğlu, “Mendirek projesinde ben yaptım oldu demek için bir şeyler yaptılar fakat başaramadılar. 2022 yılı programına Karasu Balıkçı Barınağı projesi alınmadı. Karasu Belediye Başkanı veya Karasu Kaymakamlığı liderliğinde acil önlem planı alınsın ama en azından sivil toplum örgütlerinden veya burada birebir bu işin içinde olan kişilerden fikir alınsın” yürüyüş yolunda ciddi çökmeler var daha vahimi deniz yaklaşık 40 metre kadar sahili yutmuş ifadelerini kullandı.

Sorunlar Halı Altına Süpürülüyor

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı’nın ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın Cuma günü Yenimahalle’ye yapmış oldukları ziyaretten sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların bilgisi olmadığını belirten Sarıoğlu, “Mendirek projesinin tamamlanmamasından dolayı birçok balıkçı ve esnaf mağdur oldu. Fakat Cuma günü gelen yetkililer buranın balıkçılarını ve madur olan esnafı halkı muhatap almıyor. Bizim de sonradan aldığımız bilgi, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yenimahalle’ye geliyor sorunlarımızı çözebilecek bir yetkili halktan ısrarla uzaklaştırılıyor. Yetkililere haber verilmiyor veya balıkçılar sorunlarını anlatamıyor. Bakan bir yere gidince sorunu ona iletmek isteyen vatandaşlar engelleniyor. Bakan yardımcısının geldiği gün bütün sorunlar halı altına süpürülüp hiçbir sorun yokmuş gibi gösteriyorlar” dedi.

Balıkçıların Günahı Ne?

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın sorunun çözümü dalga kıranlar olmasını belirtmesi üzerine sorunun çözümünün o olmadığını ve bilir kişilerden fikir alması gerektiğini belirten Sarıoğlu, “Karasu Belediye Başkanı dalga kıranın çözüm olacağını belirtmiş, Yenimahalle’nin kurtulmasının tek çözümü mendirek projesinin tamamlanması. Fakat tamamlanmıyor ve Karasu yetim olmaya devam ediyor. Türkiye genelini gezdiğinde içlerinde 5/6 tane tekne konulan mevkilerde dahi balıkçı barınağı var ama nedense Yenimahalle ertelenebiliyor. Karasu’nun günahı ne? Özel teknelerinde barınabileceği barınak yapılarak Karasu Belediyesi’ne de gelir kapısı açılabilir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başka Sakarya Nehri Yok

Türkiye’de başka Sakarya Nehri olmadığını ve tüm Türkiye’nin Sakarya Nehri’ni bildiğini belirten Sarıoğlu, “ Sahil şeridi ve doğası ile bu kadar güzel olan ama bu kadar geri plana itilen başka ilçe yok. İlçenin içinde de en çok geri plana itilen mahalle Yenimahalle ve Yenimahalle ilçenin lokomotif mahallesi olabilir. Aslında o kadar güzel bir yer olabilir ki Yenimahalle Türkiye genelinde konuşulabilir, herkes bir gidelim de bir görelim diyebilir” ifadelerini kullandı.

Erken Önlem Şart

Erken önlem alınmalı ve mendirek projesi biran önce tamamlanmalı ifadelerini kullanan Sarıoğlu, “Şuan havaların normal seyrettiği takdirde bu doğa olayları yaşanıyorsa havaların kötü olduğu zaman Yenimahalle sular altında kalacak . Kimse bu tehlikenin farkında değil. Yenimahalle’nin simgesi olan ilk fener denizde, ikinci fenerde eğer önlem alınmazsa dalgaların arasında kalacak. İnşaattan çıkan demirli molozlar ile fener korumaya alınış ama pek fayda olmamış gibi. Önümüzdeki günlerde Yenimahalle sular altında kalmasın isteniyorsa projeler bir şekilde tamamlanmalı” dedi.