KARASU
Giriş Tarihi : 12-02-2022 13:34   Güncelleme : 14-02-2022 11:20

Kalıcı Çözüm Aranıyor

Deniz turizminde Sakarya’nın dünyaya açılan kapısı olan Karasu ilçesinde, gün geçtikçe sahilden kıyıya giren deniz için kalıcı çözüm çalışmaları hız kazandı. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) 13. Bolu Bölge Müdürlüğü Teknik ekipleri ile Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı erozyonun meydana geldiği bölgede kapsamlı incelemede bulundu.

Kalıcı Çözüm Aranıyor

Sahilde İnceleme Yapıldı

Geçtiğimiz günlerde şiddetli dalgalar Karasu sahilinde kıyı erozyonuna neden olmuştu. Kıyı erozyonu meydana gelen bölgede inceleme yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması için ilgili makamlarla iletişime geçti. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) 13. Bolu Bölge Müdürlüğü Teknik ekiplerinde bulunduğu incelenen alanda kıyı hattı ve sahilin mevcut durum ölçülendirmesini yapan teknik personeller, erozyonu önlemek adına en hızlı şekilde proje hazırlayıp ilgili genel müdürlüklere ileteceklerini belirttiler.

Önlem Alınacak

Kıyı erozyonunun önüne geçmek amacıyla DLH tarafından dalgayı açıkta kıracak şekilde denizin 120 metre içinde kıyı tahkimatının önceki dönemlerde yapıldığı bilgisini veren Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Bilindiği üzere önceki dönemlerde deniz içerisine 27 tane dalgakıran yapılmıştı. Bunlar kıyı erozyonu için fayda sağlamıştı. Fakat sahilimizde bu dalgakıranların tamamlanmayan bölgeleri var” ifadelerini kullandı.

Dalgakıran Yapılacak

Yapılan incelemelerde dalgakıran olmayan bölgelerde yoğun bir şekilde kıyı erozyonu meydana geldiğini belirten Sarı, “Yaptığımız inceleme sonucunda mevcutta bulunan bazı dalgakıranların da kullanım ömrünü dolduğunu, zamanla güçlü dalgalar nedeniyle tahrip olduğunu gördük. Teknik ekibe bunları da raporladık. Tamamı yapıldığında sahilimizde bundan sonra erozyonun olmayacağı kanaatindeyim. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Dünyanın en güzel kumunu, en güzel sahilini tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.