KARASU
Giriş Tarihi : 12-02-2022 11:59   Güncelleme : 14-02-2022 11:20

Asıl Sayıyı Yansıtmamakta

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, geçtiğimiz hafta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Karasu nüfusunun hizmet edilen insan sayısını yansıtmadığını belirtti. Kara, “Orantısız dalgalanan nüfus nedeniyle yerel hizmetler güçlükle sağlanmaktadır” dedi.

Asıl Sayıyı Yansıtmamakta

Hizmetler Güçlükle Sağlanmakta

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Karasu nüfusunun büyük sıkıntılara neden olduğunu belirten MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Geride kalan hafta ilçemizin nüfus dağılımı bilgileri açıklanmış Karasu’nun nüfusu da 68 bin 844 olmuştur. Şüphesiz ki bu sayılar hizmet edilen insan sayısını yansıtmamaktadır. Karasu’da yerel hizmetlerin sağlıklı işleyebilmesi için yazlık olarak satılan konutlardaki vatandaşlarımızın ikametini Karasu’ya alması sağlanmalıdır. İlçenin kışlık nüfusu baz alınarak yapılan planlamalar yaz aylarında sıkıntılara neden olmakta, orantısız dalgalanan nüfus nedeniyle yerel hizmetler güçlükle sağlanmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Nüfusu En Hızlı Artan İlçe

Karasu, Sakarya’nın nüfusu en hızlı artan ilçeleri arasında olmasına rağmen gerçek sayıların kayıt altında olmamasından dolayı yaz aylarında gerek hastane, gerek emniyet ve PTT gerekse belediye hizmetleri noktasında insanüstü gayret gösterilmesinin zorunlu kılındığını belirten Kara, “Sırf bu nedenle ilçede pek çok memur görev yapmak istememekte. Kışlık nüfusa göre planlanan devlet kurumları yaz aylarında alarm vermektedir. Bu duruma kalıcı çözüm bulunması hizmetlerin aksamaması ve vatandaşımızın hat ettiği hizmeti alması açısından önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Üzüntüye Sebep Oldu

Yaşanan talihsiz olayların üzüntüye sebep olduğunu belirten Kara, “İlçemiz takımlarından Kızılcıkspor ile Küçük Karasu Güvenspor arasında oynanan 1. Amatör Küme müsabakasında yaşanan olaylar ile Kurudereli ailemiz ile Hendek Taşkısığı mahallesinde ikamet eden aile arasındaki düğünde çıkan kavga ilçemizde üzüntüye neden olmuştur. Spor barış ve kardeşlik için düğün akrabalık bağı kurmak içindir. Bu noktada yaşanan olayların en kısa sürede tatlıya bağlanması, toplumsal huzurun sağlanması tek temennimizdir” dedi.

Mahallelere Doğalgaz Gelecek Mi?

Karasu’nun mahallelerine doğalgaz gelmesi için destek vermeye hazır olduğunu belirten Kara, “İlçemiz Limandere Mahallemizin bu yıl doğalgaz yatırım kapsamına alınmasının ardından Yuvalıdere ve Tepetarla Mahallelerimiz de doğalgaz talebinde bulunmuşlardır. Bu mahallelerimizin de en kısa süre içinde yatırım kapsamına alınması için gereken tüm desteği vermeye hazır olduğumuzun da bilinmesini isteriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.