KARASU
Giriş Tarihi : 09-02-2022 14:46   Güncelleme : 10-02-2022 15:04

Can Adaylığını Açıkladı

Karasu’nun sevilen esnaflarından Hüseyin Can, uzunca bir süreden bu yana Karasu Esnaf Odası seçimleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek adaylığını sosyal medyadan duyurdu.

Can Adaylığını Açıkladı

Beklenen Heyecanı Göremedik

‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyerek sözlerine başlayan Karasu’nun sevilen esnaflarından Hüseyin Can, Sosyal medya hesabında 6 Mart’ta yapılması planlanan Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçiminde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Karasu Esnaf Odası seçimleriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Can, “Esnafımızın kaderine etki edecek olan bu seçimlerde aday olan mevcut başkanın ve dördüncü defa aday olmaya hazırlanan Cihan kardeşimin esnafta beklenen heyecanı yakalayamadığını üzülerek gördüm” ifadelerini kullandı.

Bayrağı Devretme Dönemi Geldi

Amacımız kimseyi ötekileştirmek değil ifadelerini kullanan Can, “İlyas Balcı abimiz bugüne kadar Karasu esnafına ve Karasu Esnaf Odası’na çok önemli hizmetlerde bulunmuştur. Bu zamana kadar yaptıklarından dolayı da esnafımız 26 yıla yakın bir süredir kendisini başkan sıfatı ile ödüllendirmiştir. Ancak kabul edelim ki ilk günkü heyecanı kalmamıştır. Dolayısıyla İlyas Abi’nin artık bayrağı devretme dönemi gelmiştir. Esnafımızın çok büyük bir kısmı da bizimle aynı görüştedir” dedi.

Esnafın Temsilcisi Olacağız

Uzunca bir süreden bu yana yapmış olduğu istişarelerin sonlandırma aşamasına geldiğini ve Esnaf Odası Başkanlığı için aday olmaya karar verdiğini açıklayan Can, “Aday olmak için geç kaldığımızı ya da prestij sağlamak için aday olduğumuzu söyleyerek yıpratma yoluna gidecek kişiler ve gruplar olacağının bilincindeyiz. Kalan sürenin yeterli olup olmadığını ya da prestij için aday olup olmadığımızı önümüzdeki günlerde tüm esnafımız görecektir. Bir grup ya da zümrenin değil tüm Karasu Esnafı’nın temsilcisi olmak için yola çıkıyoruz. Bu aşamada yönetim kurulumuzu büyük oranda şekillendirdik” dedi.

Esnaf Kaderine Terk Edilmeyecek

Pademi sürecinde yalnız bırakılan, adeta kaderine terk edilen esnafımızın sesinin daha gür çıktığı, her platformda esnafımızın hakkının korunduğu bir oluşum için elimizi taşın altına koymaya karar verdik ifadelerini kullanan Can, “Biz seferden sorumluyuz. Sefer bizden zafer Allah’tandır. Biz hayırlı niyetle, hayırlı bir emelle, hayırlı bir yola çıkıyoruz. Allah bu seçimi hayırlı kimse ona nasip etsin. Ya Allah Ya bismillah” ifadelerini kullanarak sözlerini sonlandırdı.

Hüseyin Can Kimdir?

Sosyal medyadaki açıklamasında kendisini de tanıtan Can, “06.03.1962 Trabzon doğumluyum. İlkokulu Karapınar İlkokulu’nda orta öğrenimimi Ankara Gazi Ortaokulu’nda tamamladım. 1974 yılında başladığım mesleğimi 1987 yılında Karasu’da dükkan açarak devam ettirdim. O tarihten bu yana da Karasu’da alnımın teri ile esnaflık yapmaktayım. Daha önce Karasu Ziraat Odası’nda bir dönem Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği görevi yaptım. Son dönemde yerel seçimlere gireceğim için Ziraat Odası’ndaki görevimden ayrıldım. Şimdi de Allah izin ederse Karasu Esnaf Odası Başkanlığı’na aday olduk. Allah izin eder esnafımız da teveccüh ederse önümüzdeki dönem Karasu Esnaf Odası’nda görev almayı planlıyorum saygılarımla” şeklinde açıklamalarda bulundu.