KARASU
Giriş Tarihi : 09-02-2022 13:37   Güncelleme : 10-02-2022 15:04

Dalgalar Yolu Ve Feneri Yuttu

Karasu Yenimahalle’ye yapılan mendirek projesinin tamamlanmasının ardından Yenimahalle sel basını ile tehdit altında. Poyraz ve kuzey rüzgarının etkili olduğu bu günlerde Karasu Belediyesi tarafından yapılan yolu deniz adeta yuttu.

Dalgalar Yolu Ve Feneri Yuttu

Acilen Önlem Alınmalı

Karasu sahilinde hızlı bir şekilde ilerleyen kıyı erozyonunun mendirek projesinin yarım bırakılmamasının ardından Yenimahalle’yi tehdit etmeye başladığını ve geçtiğimiz günlerde yeni mahalleyi su bastığını endişeli bir şekilde hatırlayan Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, “Acilen önlem alınmalı. Sakarya Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu noktada yer alan ve yakın zamanda modernize edilen deniz feneri, dalgalarla mücadele ediyor. Eski deniz feneri tamamen suların içerisinde kaldı. Deniz fenerini metrelerce geçerek içeriye doğru giren dalgalara karşı fenerin dibine büyük kayalar dökülerek önlem alınmış durumda. Fakat artık buda yetersiz kalmaya başladı. Fenerin, dalgalara teslim olması an meselesi şiddetli bir rüzgarda mahalle tekrar sular altında kalabilir” dedi.

Yenimahalle Yok Oluyor

Yenimahalle’de bulunan deniz fenerine giden yolun tamamının deniz dalgaları tarafından yutulduğunu belirten Bıçakcı, “Son dört yıldır Karadeniz sahilinde yaşanan erozyon özellikle son iki yıldan beri şiddetini arttırdı. Geçtiğimiz yıl uzmanlar tarafından yapılan araştırmada önlem alınmadığı taktirde su seviyesinin 50 metre daha ilerleyip bölgenin deniz suyuyla dolabileceğini dikkati çekildi. Uzmanların dediği çıkmaya başladı. Mahalleli bu konuda endişeli. Geçtiğimiz günlerde yaşanan su baskınında birçok esnaf ve vatandaş mağdur oldu. Karasu’nun simgesi olan Yenimahalle’nin yok olmasına izin verilmemeli” şeklinde açıklamalarda bulundu.