KARASU
Giriş Tarihi : 08-02-2022 13:51   Güncelleme : 09-02-2022 00:59

Karasu Kalesi Restore Ediliyor

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Karasu Mahalle Muhtarları ile düzenlediği toplantıda akıbeti hakkında herkesin kafasında soru işareti olan Karasu Kalesi hakkında açıklamada bulundu. Helvacı, “Karasu Kalesi’nde çalışmalar başladı. Hayallerimizi gerçekleştirirsek eğer Karasu turizm noktasında önemli bir gelişme sağlayacak” dedi.

Karasu Kalesi Restore Ediliyor

Bunu Değerlendirmeliyiz

Karasu Mahalle Muhtarları ile düzenlediği toplantıda akıbeti hakkında herkesin kafasında soru işareti olan Karasu Kalesi hakkında açıklamada bulunan Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, “Muş Valisi İlker Gündüzöz’ün Karasu Kaymakamlığı yaptığı dönemde Karasu Kalesi için koruma kararı alınmış. Tabi birçok kişinin Karasu’da kale olduğundan haberi yoktu. Karasu Kalesi’nin tekrar restore edilip kazandırılması noktasında çalışmalarımız başladı. Kaleye kaymakamlık olarak önem veriyoruz. Adının en ünlü olduğu nehir Sakarya nehri Karasu’dan akıyor. Sakarya Meydan Muharebesiyle de bilinen bir nehrimiz. Böylesine önemli bir nehrin denize döküldüğü noktadayız. Bunu değerlendirmeliyiz” dedi.

Kale Gün Yüzüne Çıkıyor

Başlatılan çalışmalar ile kalenin tekrar gün yüzüne çıktığını belirten Helvacı, “Karasu Kalesi’nde çalışma başlamadan önce kalenin olduğu belli olmuyordu ama şuan ağaçlar kesildi ve etrafı temizlendikten sonra kale tekrar görünmeye başlandı. Eğer hayallerimizi hayata geçirir ve restore çalışmaları ile kaleyi ışıklandırırsak mükemmel bir yer olacak. Ardından Yenimahalle’deki balıkçı barınağı tamamlanıp da sallarla Karasu Kalesi’ne turlar düzenlenirse turizm noktasında da önemli adımlar atmış olacağız. Ben bunları hayal ediyorum ve bunun için çaba sarf ediyorum. Biraz sıkıntılarımız oldu ama ben kararlı birisiyim. Alanın temizlenmesi noktasında ve projelerin hayata geçirilmesinde Orman İşletme Müdürlüğümüz, Karasu Belediyesi ve Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yoğun bir çaba sarf ediyor” dedi.