KARASU
Giriş Tarihi : 07-02-2022 23:18   Güncelleme : 07-02-2022 23:22

Karasu’nun Para Sorunu yok

Karasu Kaymakamlığı tarafından 2022 yılının ilk muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Karasu’nun sorunlarını değerlendiren Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, “Karasu Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı’nın parasal sorunu yok” dedi.

Karasu’nun Para Sorunu yok

Biri Yardım Alamıyorsa Bizim Sorunumuz

2022 yılının ilk muhtarlar toplantısı Karasu Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirildi. Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, kurum amirleri ve mahalle muhtarları katıldı. Muhtarları bilgilendiren Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, “Karasu Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı’nın parasal sorunu yok. Eğer bu ilçenin mahallesinde herhangi bir kişi bizden yardım alamıyorsa bu tamamen bizim ve muhtarlarımızın hatası. Muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz ve muhtarlarla çalışmaktan çok mutlu oluyorum. Mahallelerinde olan önemli bilgileri bizlerle paylaşıyorlar. Muhtarlarımız bizler için çok değerli. Hem merkez mahallelerimizde hem de çevre mahallelerimizde her hafta bir köyümüze giderek oradaki yardım alan vatandaşları ziyaret ederek bilgi alıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılayacak ekonomik güce sahibiz” ifadelerini kullandı.

Devletin Ağırlığını Yeğlemeyin

Sık sık görmeye alışık olduğumuz para toplayan din görevlileri hakkında açıklamada bulunan Helvacı, “ Din görevlilerimiz başımızın tacı. İhtiyaç sahibi olan kişiler hakkında bizlere bilgi verebilirler. Fakat bizim din görevlilerinden beklediğimiz ulvi görevleri ile ilgili alanlarda faaliyet göstermeleri. Bazı din görevlilerimiz ekstra yardım faaliyetlerinde bulunarak para topluyorlar. Buna ihtiyacımız yok. Devletin ağırlığını yeğlemeyin. İhtiyaç sakinlerine çok net yardım edecek durumdayız. Din görevlilerinin gayretini saygıyla karşılıyorum ama buna ihtiyacımız yok” dedi. Ramazan’da gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çalışma başlatıldığını belirten Helvacı, “ Yardımların ihtiyaç sahiplerine gitmesi veya yardımların tek bir kişiye gitmemesi için program hazırlıyoruz. Bu yardımlaşmada muhtarlarımız çok büyük role sahip” şeklinde açıklamalarda bulundu.