KARASU
Giriş Tarihi : 07-02-2022 17:44   Güncelleme : 10-02-2022 15:05

Karasu’ya Nitelikli Okul Geliyor

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Karasu mahalle muhtarları ile Pazartesi günü düzenlediği toplantıda Karasu’daki ailelerin ve eğitimcilerin yıllardır beklediği müjdeli haberi verdi. Helvacı, “Önümüzdeki eğitim döneminde Karasu’da sınavla girilen nitelikli bir okul olacak” dedi.

Karasu’ya Nitelikli Okul Geliyor

Somut Bir Adım Atıldı

Karasu mahalle muhtarları ile Pazartesi günü düzenlenen toplantıda bir araya gelen Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı önemli açıklamalarda bulundu. Karasu’nun eğitim konusunda birçok artısı ve eksisi olduğunu belirten Helvacı, “Karasu LGS’de başarılı fakat ÖSS puanlarında gözle görülür bir düşüş var. LGS’de derece yapan çocuklarımızı Sakarya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. Bizler bu süreci durdurmak için çaba sarf ediyoruz. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürümüzün de bizlere desteği ile somut bir adım atıldı. Ankara ile görüşmeler yapıldı. İnşallah önümüzdeki eğitim döneminde Karasu’da sınavla girilen nitelikli bir okul olarak. Süreçler başladı, yakından takip ediyoruz. Kuzey bölgesinin tercih edilen okulu olması için mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Fuar Alanımı Yapılacak?

Karasu’nun eğitim konusunda büyük başarılara imza attığını belirten Helvacı, “Eğitimle ilgilenen bir kaymakam olmama rağmen diğer ilçelerin tümünden olarak Karasu’da dikkatimi çeken en önemli husus TUBİTAK ve TEKNOFEST gibi projelerde çok ciddi bir gelenek oluşmuş Karasu’da. Bu geleneği bir artı olarak sürdürme noktasında çaba sarf ediyoruz. Bu kabamızda yanımızda olan herkese çaba sarf ediyoruz. Karasu'da eğitimi daha iyi noktalara taşımak amacı ile Karasu Belediye Başkanı ile sürekli istişare halindeyiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.