KARASU
Giriş Tarihi : 02-02-2022 22:41   Güncelleme : 04-02-2022 20:55

Sözlere Kulak Verilmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, haftalık basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu. Kara, “SATSO Başkanı Akgün Altuğ’un sözlerine kulak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Karasu’nun kaderini değiştirmek, ülke ekonomisine yeni bir yön vermek Karasu’ya yapılacak yatırımla mümkün olabilecektir” dedi.

Sözlere Kulak Verilmeli

Ülke Yararına Olacak

Haftalık basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulunan MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Karasu’da kurulması planlanan BMC yatırımının Tosyalı Holding tarafından sürdürülmeyeceği ifade edilmiştir. Şüphesiz ki Karasu’da savunma sanayi yatırımının yapılacak olması elbette heyecana neden olmuş, konu hem ilçe hem de ülke gündeminde önemli yer bulmuştur. Bu yatırım için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilçeye gelmiş ve yatırımın önemini anlatmıştır. Bugün ise yatırımı sonlandırması planlanan Tosyalı Holding yatırımdan vazgeçtiğini açıklamıştır. Ancak devletin elinde çok ciddi bir alan kalmış, bu alana maddi değeri yüksek altyapı çalışmaları da yapılmıştır. Alanın kazanılması, Karasu, Sakarya ve ülke yararına değerlendirilmesi mümkündür” ifadelerini kullandı.

Kaderini Değiştirmek Mümkün

Kara, “Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Akgün Altuğ, yıllar öncesinde de gündemde olan serbest bölge kurulması konusunu gündeme taşımış, limanın hemen dibinde bulunan bu arazinin serbest bölge olmasının uygun olacağını söylemiştir. Elbette devletimizin burasını değerlendirme noktasında hassas davranacağından şüphemiz yoktur. Ancak buraya yapılan binaların ekonomik ömrü sona ermeden, yapılacak olan yeni bir yatırım hem milli servetin korunması hem de bölgenin kalkınması açısından önem arz etmektedir. Yerel olarak yatırımları en iyi tespit edecek kurumlardan biri olan SATSO ve onun Başkanı Akgün Altuğ’un sözlerine kulak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Karasu’nun ve bölgenin kaderini değiştirmek, ülke ekonomisine yeni bir yön vermek Karasu’ya yapılacak bu yatırımla mümkün olabilecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu.