KARASU
Giriş Tarihi : 02-02-2022 20:07   Güncelleme : 02-02-2022 20:13

Kendi Elimizle Verdik

Aylar önce Karasu’ya değer katacak Küçükboğaz Gölü ile Sakarya Nehri’ni birbirine bağlayacak olan drenaj kanalında kazı çalışmaları başladığının müjdeli haberinin veren Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, üzücü haberi basınla paylaştı. Sarı, Yeni Mahalle’de bulunan Balıkçı Barınağı ile Kanal Projesinin 2022 yatırım programına alınmadığını belirtti.

Kendi Elimizle Verdik

Karasu’ya Değer Katacaktı

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu basını ile düzenlediği toplantıda üzücü haberi paylaştı. Aylar önce çok maliyetli ve büyük bir proje olan Küçükboğaz Gölü ile Sakarya Nehri’ni birbirine bağlayacak olan drenaj kanalında kazı çalışmaları başladığını belirten Başkan Sarı, “Olmazsa olmaz projelerden bir tanesi yağmur sularını Sakarya Nehri’ne taşıyacak kanal projesinin tamamlanması için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık bir kısmını açtırdık. Ama ne yazık ki ülkemizde olan sel afeti, yangın afeti sonrası DSİ’den büyük çabalar ile aldığımız kepçeleri kendi elimizle afet bölgelerine taşıdık” dedi.

İki Proje Yatırım Programına Alınmadı

Karasu Yeni Mahalle’de yapılması için mücadele verilen Balıkçı Barınağı projesinin ve Kanal Projesi’nin 2022 yılı yatırımlarına alınmadığını belirten Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karasu’daki kanal projesinin yatırım planına alınması ile ilgili girişimde bulundu fakat bu yıl yatırım programına alınmadı. Ayrıca bizler ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanlığına Karasu Yeni Mahalle’de bulunan Balıkçı Barınağı’nın yapılması için müracaatlarda bulunuldu. Fakat Karasu İçin önemli olan iki projenin 2022 yatırım programına alınmadığı belirtildi” ifadelerini kullandı.