KARASU
Giriş Tarihi : 02-02-2022 00:12   Güncelleme : 02-02-2022 00:16

Yüzde Seksen Sekiz İstihdam

Karasu’daki meslek liselerinde, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tanıtım toplantısı Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Öğrencileri ve velileri bilgilendiren Turhan, “Mesleki Eğitim Merkez’lerine başvurular yıl boyu devam eder. Kayıt için yaş sınırı yoktur. Kişinin mezun olduğu alanda %88 istihdam garantisi” dedi.

Yüzde Seksen Sekiz İstihdam

Sizde Kazanabilirsiniz

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu’daki meslek liselerinde düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tanıtım toplantısına katıldı. Öğrencileri ve velileri bilgilendiren Turhan, “Mesleki Eğitim Merkezi programı kapsamında, haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmede beceri eğitimi yaparak Meslek Lisesi Diploması ile birlikte çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi ve işyeri açma belgesi ile kendi işini kurma imkanı, yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunu herkes için kayıt imkanı, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta, 9, 10, ve 11. sınıfta asgari ücretin en az %30’u kadar maaş, 12. sınıfta ise asgari ücretin en az %50’si kadar maaş, 33 alan 181 dalda mesleki eğitim fırsatı gibi pek çok imkan ve avantajları mevcut” dedi.

Yıl Kaybınız Olmayacak

4 Şubat 2022 tarihine kadar başvuru yapılması halinde yıl kaybı olmadan 2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitime devam edilebileceği belirten Turhan, “Sanatkarlarımızın mesleklerini devam ettirecek, milletimizin ihtiyacı olan mesleklerin de hayata tutunmalarını sağlayarak, milletimize hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Mesleki eğitim projesi de böyle bir proje. Bu projeyi yaparken sanatkar insan yetiştirmek. Lise diplomasının yanında kişiyi çıraklık, kalfalık ve ustalık belgesini alabileceği bir konuma getirmek amacıyla bu mesleki eğitim programını halkımızın hizmetine sunuyoruz. Öyle bir nesil yetiştiriyoruz ki bu nesil çok kaliteli ve güzel işler yapacak” ifadelerini kullandı.