SPOR
Giriş Tarihi : 15-05-2021 13:32   Güncelleme : 15-05-2021 13:32

Demir Avrupa Yolcusu

Katıldığı şampiyonalarda birçok başarı elde eden down sendromlu milli sporcu Fatma Çağla Demir, Avrupa Yüzme Şampiyonası‘nda altın madalya hedefiyle kulaç atacak.

Demir Avrupa Yolcusu

Demir Engel Tanımıyor

Milli yüzücü Fatma Çağla (29), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde ekim ayında İtalya’da gerçekleştirilecek şampiyonaya bir süre evde çalıştı. Buradaki antrenmanlarını tamamlayan Fatma, tedbirler kapsamında milli sporculara açık olan Sakarya Yüzme Havuzu’nda babasıyla birlikte haftanın 6 günü hazırlıklarını sürdürüyor. Zihinsel engelli ve down sendromlu çocukların sporla sosyalleşmelerini sağlamak ve daha iyi gelişim gösterebilmeleri için mücadele verdiğini belirten Demir, “Özel sporculara destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’a teşekkür ederim” dedi.

Şampiyonluk Bizim Olacak

Şampiyonaya tüm gücüyle hazırlandığını belirten Demir, “Avrupa Şampiyonası’na şampiyon olmaya gideceğim. Şampiyonluk yolda, gümbür gümbür geliyorum. İyi dereceler alacağım” ifadelerini kullandı. Demir’in her zaman destekçisi olduğunu belirten Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, “Ekim ayında İtalya’da gerçekleştirilecek şampiyonada milli sporcu Fatma Çağla Demir’e başarılar diliyor ve gurur veren tablolara imza atan bu kardeşimizin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı ve Ramazan Bayramını’da kutluyorum’ dedi.