SPOR
Giriş Tarihi : 26-02-2022 16:54   Güncelleme : 26-02-2022 17:31

Milli Sporcular Yetişiyor

Kürek ve Kano sporunun evi haline gelen Sapanca Gölü kıyısına kurulu tesiste Milli Sporcular yetiştirilmeye devam ediliyor.

Milli Sporcular Yetişiyor

30 Yıldır Hizmet Veriyor

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sapanca Gölü kıyısında bulunan Serdivan İlçe Spor Müdürlüğüne bağlı, Kano-Kürek Tesisinde Milli Takım sporcuları antrenman yaparken, spor kulüplerinde de birçok sporcuya ev sahipliği yapıyor. Sakarya, su sporlarında Türkiye’nin önemli bölgelerinden biri olma yolunda ilerliyor. Serdivan ilçesi Sapanca Gölü kenarında yaklaşık 7 dönümlük alanda 30 yıldır hizmet veren tesis, durgun su avantajıyla önemli bir konumda. Kürek-kano tesisinde, ulusal ve uluslararası müsabakalarda mücadele edecek çok sayıda sporcu yetiştiriliyor. Bu tesiste yaklaşık 200 sporcu antrenman yapma imkanı sunan tesis, 2 olimpik branşa hizmet vermekte ve bunun yanında özel kulüpler aracılığı ile kürek sporuna gönül vermiş sporseverlerin hizmetindedir.

Kürek

Tesislerde kürek branşında 6 kulüp, 10 antrenör ve 100’den fazla sporcu faaliyet sergilerken, bu sporcuların 17’si milli sporcu olup, haftanın yedi günü antrenmanlarına devam etmektedir.

Kano

Kano branşında 4 kulüp, 4 antrenör ve 100’e yakın sporcu bulunmaktadır. 15’i milli sporcu olmak üzere, sportif eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam etmekteler.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü son on yıldır her iki branşta da ülkenin en iyi sporcularını hazırlamaya devam ediyor. Tesis, ayrıca kürek ve kano branşlarının milli takım kamplarına da ev sahipliği yapıyor.

Şampiyonluklar

Son yıllarda kürek branşında gençler düzeyinde Avrupa şampiyonluğu ve Dünya ikinciliği bulunan kano-kürek branşı, Ümitler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonluğunun olması yapılan çalışmaların meyvesi olarak tabir edilmektedir. Geçtiğimiz yıl kürek sporunda Merve Nur Uslu, Ümitler kategorisinde, Dünya ve Avrupa şampiyonluğunu kazanarak önemli başarılara imza atması sonrasında yine geçtiğimiz yıl Şefik Çakmak Ümitler kategorisinde, İsviçre, Polonya, Portekiz ve İtalya takımlarını geride bırakarak Avrupa ikincisi oldu. Serkan Erkal ve Enver Erman gençler kategorisinde Dünya ve Avrupa ikinciliğini kazanarak gümüş madalya ile ülkemizin bayrağını dalgalandırdılar.