SAPANCA
Giriş Tarihi : 11-04-2021 20:42   Güncelleme : 11-04-2021 20:42

Arslan’ın Başarı Öyküsü

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Antalya’da düzenlenen U 15 Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan Emirhan Yiğit Arslan’a ödül verdi.

Arslan’ın Başarı Öyküsü

Sağlıklı bir nesle erişebilmemiz için sporu önemsememiz gerekiyor  

Başkan Özem, sporu önemsediklerini ifade ederek, “75 kiloda Türkiye şampiyonu olan, Sapanca’dan katılan Hendek Güreş İhtisas Kulübü sporcusu Emirhan Yiğit Aslan, Antrenör Nuri Erdoğan, Sapanca İlçe Spor Müdürü Mehmet Uçar’ın nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Sporu önemsememek mümkün değil. Sağlıklı bir nesle erişebilmemiz için sporu önemsememiz gerekiyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi bu alana teşvik etmemiz lazım. Bunun için de başta biz belediyeler olarak, devletin tüm kurumları, sporla ilgilenen kurumlar olarak gereken altyapı ve yatırımı yapmak zorundayız.  Biz belediye olarak yönetime geldiğimiz andan itibaren bunun bilincindeyiz ve sporun her dalını destekliyoruz. İnşallah kısa süre sonra hizmete girecek olan Sapanca Kırkpınar’daki yarı olimpik yüzme havuzumuzun bulunduğu tesiste birçok spor branşına da ev sahipliği yapacağız” dedi.

Sporcularımızın anne, babalarını da kutlamak gerek

Sporculara başarı kazandıran, onlara idman yaptıran, hangi alanda spor yapıyorsa o alanın inceliklerini, tekniğini öğreten antrenörleri ve onların maddi, manevi külfetini çeken anne, babalarını da kutlamak gerektiğine de vurdu yapan Başkan Özen “Sporcu ahlaklı olmalı, temiz olmalı, sağlıklı olmalı. Herkesten çok vatanını, seven olmalı. Çok şükür ki Emirhan kardeşimizde çalışkan, başarılı ve vatanını seven bir sporcu. Genç ve başarılı sporcumuzun başarılarının devam etmesini diliyorum” dedi. Ziyaretin sonunda Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Türkiye şampiyonu olan Emirhan Yiğit Arslan’a hediyesini takdim etti.