Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 01-03-2021 22:42   Güncelleme : 01-03-2021 22:57

Hangi İlde Nereler Açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı pastane kıraathane gibi yerlere çevrildi. Riskli iller arasında yer alan Sakarya’yı haritadaki kırmızılık yaktı.

Hangi İlde Nereler Açılacak

Pazartesi gecesi gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüzlerce esnafın merakla beklediği soruyu yanıtlayan Erdoğan, restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı pastane kıraathane gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07:00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteye ile sürdürebileceklerdir. Yüksek riskli iller içerisinde yer alan Sakarya’da restoran, lokanta ve kafeteryalar bir süre daha kapalı kalacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Sakarya’da ki sporseverler için üzücü haberi verdi. 

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da ki sporseverler için üzücü haberi verdi. Sakarya’da artan koronavirüs vakaları birçok kişinin hayallerini suya düşürdü. Yapılanan açıklamaya göre halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli illerde sabah 9 ve akşam 19 arasında faaliyet gösterebilecek. Halı saha ve yüzme havuzları Sakarya’da bir süre daha kapalı kalacak.

Açıklanan karara göre nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Yüksek riskli bölgede yer alan Sakarya’da düğünler 50 kişiyi ve 1 saati geçmemek kaydıyla yapılacak.