SAPANCA
Giriş Tarihi : 27-02-2021 14:40   Güncelleme : 17-03-2021 21:46

Virüsü yok etmek bizim elimizde

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen koronavirüs tedbirleri kapsamında Sapanca Kapalı Pazar yerinde denetlemede bulundular. Kaymakam Bayar, “Bu virüsü yok etmek bizlerin elinde” dedi.

Virüsü yok etmek bizim elimizde

Esnaf ve vatandaşlarla görüşen, sohbet ederek, maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulunan Kaymakam Bayar ve Başkan Özen, tüm dünyada etkisini sürdüren, binlerce insanın canına mal olan salgına karşı tedbirlerin önemine değinilerek herkesin bu sorumluluğu bilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Özen, kurallara aykırı davranışlarda bulunanların ilgili yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını da hatırlattı. Pazar denetiminde, Kaymakam Bayar ve Başkan Özen’e, İlçe Jandarma Komutanı Recep Çelik ve Esnaf - Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Tanta’da eşlik etti.

Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz

Başkan Özen, “Vaka sayılarının artması sebebiyle biz de belediye olarak tüm birimlerimizle titizlikle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yoğunluğun fazla olduğu ve bulaş hızının yüksek olabileceği pazarlarda, zabıta ekiplerimizin düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimlere bugün biz de katıldık. Bugün denetimlerimizde gördük ki vatandaşlarımız ve esnaflarımız denetimlere yüzde 99 uymaktalar, sosyal mesafe kuralına, maske takmaya ve hijyenik olmaya oldukça özen gösteriyorlar. Bu güzel tutumlarından dolayı esnaflarımıza, vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizlere yardımcı olan emniyet teşkilatına, jandarma ekiplerine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

İnanıyorum ki eski günlerimiz kısa süre içinde döneceğiz

Kaymakam Bayar ve beraberindekiler, pazarcılar ve alışveriş yapan vatandaşlara sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Kaymakam Bayar, “Bu virüsü yok etmek bizlerin elinde. Sağlık Bakanlığının bu konudaki uyarıları önemsenir ve uygulanırsa inanıyorum ki eski günlerimiz kısa süre içinde döneceğiz. Lütfen kurallara uyalım. Maskemizi takalım, temizliği önemseyelim” dedi.

Belediye Başkanı Özen, hem pazar esnafının hem de alışveriş yapan vatandaşların tedbirlere uyması gerektiğini belirterek, sağlığın korunması için herkese görev düştüğünü dile getirdi.