KARASU
Giriş Tarihi : 07-01-2018 18:03   Güncelleme : 07-01-2018 18:03

Sunay Akın'ın Gösterisi Büyük İlgi Gördü

Sakarya Karasu İlçesinde yapılan etkinlikte Araştırmacı Yazar şair, Gazeteci Sunay Akın’ın “iki kitap bir heves” ile sanatseverlere sunduğu gösteri ve söyleşide unutulmaz anlat yaşattı.

Sunay Akın'ın Gösterisi Büyük İlgi Gördü

Sakarya Karasu İlçesinde yapılan etkinlikte Araştırmacı Yazar şair, Gazeteci Sunay Akın’ın “iki kitap bir heves” ile sanatseverlere sunduğu gösteri ve söyleşide unutulmaz anlat yaşattı.

Sakarya Karasu İlçesinde Şirin Organizasyon Gülşen Şirin’in girişimi ile ve Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye başkanı Mehmet İspiroğlu’nun katkılarıyla,  Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programda, Şair ve yazar Sunay Akın halkla buluştu. Akın’ın gösterisine Karasulular yoğun ilgi gösterdi.

Konferans salonunu hınca hınç dolduran vatandaşlar, Sunay Akın’ın anlattığı birbirinden ilginç konulara değindi. 

Meddah tavrıyla anlatımı ve farklı sahne kompozisyonu ile izleyenleri tarihin derinliklerine götüren Sunay Akın, insanın yetişmişliğinin ölçüsünün edinilmiş kültür birikiminde aranması gerektiğini vurguladı. 
Sunay Akın, Şu andaki neslin tarihimizi yanlış bildiğini düşünüyorum. Bu sorun ancak kitap okuyarak bilinçli bir toplum oluşturarak çözebiliriz.

Türkiye’deki gerçek sıkıntının okuma tembelliğinden kaynaklandığını gösterir örnekler sunan Akın, tarih boyunca karşılaşılmış çatışmaların, savaşların temel nedeninin insan varlığını özümseyememekten ileri geldiğini dikkati çekti.

Akın konuşmasında, her farklı düşünceden insanlar buradaydı, bilginin ışığında insanı görebildiysek, gösterebildiysek ne mutlu bana, kendi hissi senetlerimizi anlatabildiysem, çünkü bir ülkenin zenginliği hissi senetlerinde değil, hissi senetlerindedir. Hep beraber bu gece zengin bir gece yaşaya bildiysek, sanatın birleştiriciliğinde bir iki saat yaşayabildiysek ne mutlu bana dedi.
Program bitiminde Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, Araştırmacı Yazar şair, Gazeteci Sunay Akın’a bir buket çiçek verdi. Akın program bitiminde okurları için kitaplarını da imzaladı.

Programa Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, Karasu Belediye Başkan yardımcısı Savaş Sancaktaroğlu, Kocaali Milli Eğitim Müdürü Selçuk Aşut, Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Püskül Tatlı ve çok sayıda çevre il ve ilçelerden sanatsever katıldı.
Mehmet KARAKAŞ