KOCAALİ
Giriş Tarihi : 03-01-2018 19:40   Güncelleme : 03-01-2018 19:40

Okuyan, Araştıran ümmet olmalıyız

Sakarya üniversitesi ve Kocaali Belediyesi İş birliği ile gerçekleştirilen Akademi Kocaali sohbetlerinin bu haftaki konuğu Doçent Doktor Soner Duman Oldu.

Okuyan, Araştıran ümmet olmalıyız

Programda Konuşan Soner Duman; “Biz İslam’da vasat bir ümmet olmalıyız. Sürekli okuyan, araştıran ve doğruyu bulmak için ilerlemek zorunda olan bir ümmetiz” dedi.

İfrat ve tefritten kaçının 
Konferans programı kapsamında konuşma yapan Duman;
İslam ümmeti iman ve itikat konusunda ifrat ve tefritten kaçınarak orta yolu (itidali) elden bırakmamalıdır. İmanın nasıl olması gerektiğini Hz Muhammed (S.A.V) ‘den öğrenmeliyiz.

Amelde ifrat ve tefritten kaçınmalıyız. İslam dininin ibadetlerini neler olduğunu Hz Muhammed (S.A.V) ‘den öğrenmeliyiz. Peygamber Hz Muhammed (S.A.V) ‘e bağlılığımızı ne aşırı yüceltmeci, nede sıradanlaştırışı olmamasına dikkat etmeliyiz. Çünkü “O” Âlemlere rahmet olarak gönderilen bir elçidir.

Helal ve haramlar konusunda da ifrat ve tefritten kaçınmalıyız. Helal ve haramları neler olduğunu Allah ve Resulü biz inananlara bildirmiştir. Âlimlerimize (Önderlerimize) sevgide ifrat ve tefritten kaçınmalıyız. Çünkü sözü tartışılmayacak sadece Âlemleri rabbi Allah ve onun elçisi Hz Muhammed’dir.

Kalabalık bir topluluğa hitap eden Doç.Dr. Soner Duman bu gibi programların devam etmesi gerektiğini insanımızın sahih bilgi ile buluşmasının önemli olduğunu belirterek, bizleri burada bir araya getiren değerli Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Acar ve ekibine çok teşekkür ediyorum

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet ACAR; Biz burada belediyemiz olarak yol yapmak, mimari alanda ilçemizi geliştirmekle birlikte hemşerilerimizin kültürel alanda da hizmet vermek zorundayız, bu nedenle bu gibi etkinliklerimizin artarak devam edecektir.” İfadelerini kullandı