DİĞER
Giriş Tarihi : 02-01-2018 21:45   Güncelleme : 02-01-2018 21:45

Kosovalı Başkan Sakarya İli Arı Yetiştiricileri birliğini Ziyaret Etti

Kosova Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zymer Bajraktari Sakarya Arı yetiştiricileri Birlik Başkanı Mustafa Ör’ü makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kosovalı Başkan Sakarya İli Arı Yetiştiricileri birliğini Ziyaret Etti

Birlik binasını gezen Kosovalı Başkan Bajraktari, ve yönetimi Başkan Ör’den, gerçekleşen projelerin sahadaki yansımaları hakkında detaylı bilgi aldı.


Sakarya İli Arıcılar Birlik Başkanı Mustafa Ör, geleceğe dönük ortaya koyulacak ortak proje çalışmaları için de Kosova Arı yetiştiriciler Birliği Başkanı Zymer Bajraktari birlik yöneticileriyle birlikte görüş alışverişinde bulundu.


“Geç Kalmış Bir Çalışma”


Kosova  Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zymer Bajraktari ziyaretinin memnuniyetini dile getirerek, arıcılık için özel bir coğrafyaya ve zengin bir çiçek florasına sahip olduklarını dikkati çekerek, ortak yapacağımız çalışmanın çok geç kalınmış bir çalışma olduğunun farkındayız. Ama ziyaretimizde arıcılığımızın vizyonu ve geleceği oluşturmak için değerli başkanımızla çözüm önerilerimizi paylaşacağız.  Bu çalışmada sadece arıcılıkla kalite ve verim artışı değil, arıcılıkla ilgili bütün sorunlarımızı çok değerli Başkanımızla bütün yönleriyle çözüm arayıp bilgi aktarımı sağlayacağız. Türkiye’de yapılan arıcılıkla Kosova’da yapılan arıcılık sektörüne birde Sakarya’dan bakacağız. Bu ziyaretimiz bundan sonra yapacağımız çalışmalar için bize ışık tutacak ve bizleri yönlendirecektir dedi. 


“Başkan Ör AKS’yi Önemsiyoruz”


Sakarya İli Arı Yetiştiricileri birliği Başkanı Mustafa Ör, Kosovalı Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zymer Bajraktari’nin gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı memnun olduğunu söyledi.  Başkan Ör, arıcılıkta Arı Kayıt Sistemi (AKS)’ni önemsiyoruz. Sakarya olarak arıcılık kayıt sistemine geçtik. Ne kadar arımız var, ne kadar kovanımız var, ne kadar bal üretebiliyoruz AKS sisteminden bunları görebiliyoruz. Dünyada AKS sistemini ilk Türkiye yaptı. Arıcılara verdiğimiz plaka sistemiyle birlikte arılar başka bir yere de giderse gitsin hangi arının nerede olduğu nu görebiliyoruz dedi.


Başkan Ör Sakarya balının marka değerini arttırmak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Fakat bu yetmez. Hep ısrarcı bir şekilde şunu da yapmamız lazım, kaliteyi mutlaka korumamız lazım. Kısa vadeli düşünüyorsak her türlü şey yapılabilir. Fakat gerçekten orta ve uzun vadede biz bu Sakarya Balını yurt dışında tanıtacaksak, katma değeri yükselteceksek, mutlaka hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Üretimimizi yaparken kaliteye çok büyük önem vermeliyiz dedi. Başkan Ör, kaliteye ne kadar önem verirsek o kadar markalaşacağız. O kadar yüksek fiyata balımızı satacağız dedi.


Başkan Ör, Kosovalı Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zymer Bajraktari birlik binasını gezdirerek bilgi alış verişinde bulundular. Sektörün Sakarya’daki durumu hakkında bilgi veren Başkan Ör, sektörün en önemli sorunlarının başında sahte bal üreticileriyle mücadele geldiğini söyledi.  Başkan Ör, bizi ziyarete gelen Kosova Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zymer Bajraktari ile birlikte önümüzdeki günlerde güzel projeler ortaya koyacağız dedi.
Ziyaretin ardından misafir başkana Başkan Ör arıcılık hakkında bir kitap hediye etti.


Mehmet KARAKAŞ