SAKARYA
Giriş Tarihi : 28-05-2021 18:08   Güncelleme : 28-05-2021 18:08

Tabiatta Keşif

Gençlik Spor Bakanlığının ‘Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında Sakarya Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü tarafından yürütülen ‘Tabiatta Keşif’ projesi bu hafta ilçemizde gerçekleştirildi.

Tabiatta Keşif

Örnek Proje

Tabiatta Keşif Projesi,10-15 yaş arası öğrencileri kapsamaktadır. Toplumun yaşayan hafızalarında yer edinmiş ve akademik çalışmalarla kullanımı teyit edilmiş, kendi kendine yetişen bitkileri genç kuşaklara tanıtmak için hem öğretici hem de eğlenceli birçok faaliyeti kapsamaktadır. Sakarya ili genelinde belirlenen bitkilerin tanıtımını amaçlayan örnek çalışmaların yapıldığı bu proje, açık havada, sağlık ve güvenlik önlemlerine dikkat edilerek planlanmıştır. Bu projede, kuşaklar arası iletişimin de güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Proje bitiminde kazanılan deneyimler Kulüp Liderleri tarafından izcilerin yetişmesinde değerlendirilecektir.

Canlılarla Konuşmayı Denediler

"Tabiatta keşif" projesi ile öğrenciler Söğütlü İmamlar Mahallesi'ndeki Arslanlar Barajı çevresinde Gençlik Spor il müdürlüğü personelleri ve izcilik kulübü liderleri ile iki faaliyetlerini gerçekleştirdi. Öğrenciler, izci liderleri ve öğretmenleri eşliğinde tabiatta yürüyüş, doğal renklerle boyama çalışması yaparak yeni teknikler öğrendiler. Yöreye özgü bitki ve çiçekleri tanıma ve onların özelliklerini öğrenme imkanı buldular. Gençlik Spor İl müdürlüğünün imkanlarıyla hazırlanan güzel bir piknik yapan öğrenciler, doğal olarak hazırlanan yiyecek ve içeceklerin de tadına vardılar. Liderlerin rehberliğinde  "gönül dili" ile tabiattaki canlılarla konuşmayı deneyimlediler.  Geleneksel sporlardan olan okçuluk üzerine açıklayıcı bilgiler alan öğrenciler daha sonra liderleri ile yay gerip ok attılar. Geleneksel oyunlardan "matrak" oynayarak çok eğlenceli vakit geçirdiler.

Bitkilerin Tanıtımı Yapıldı

Öğrencileri ve misafirleri güleryüzle mahalle girişinde mahalle muhtarı Cengiz Bilgiç karşıladı. Çakışma ekibinin işlerini kolaylaştırmak için büyük gayret gösterdi. Orman yolunun araç girişine uygun hale getirmek için Söğütlü Belediyesi ait greyderle düzeltme çalışması yapıldı. Söğütlü Belediye Başkanı sayın Koray Oktay Özten bey, özellikle gelerek öğrenci ve öğretmenlerle bizzat ilgilenerek ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı. Her zaman kapılarının öğrencilere açık olduğunu ve bundan memnunluk duyacaklarını belirtti. Öğrencilere Diken Ucu, Dağ Çileği, Alıç, Meşe mazısı,  Baldıran ve kızılcık gibi bitkilerin tanıtımı yapıldı.

Müjdeyi Verdi

Öğrenciler, bu etkinlikle çok değerli bilgiler ve tecrübeler edindiklerini, çok güzel bir gün geçirdiklerini ve eğlenceli vakitler geçirirken çok bilgi sahibi olduklarını belirttiler. Gençlik Spor ve izcilik kulübü başkanı Alaaddin Ağcadağ; katkılarından ve yardımlarından dolayı,  Okul Müdürü Hilmi Çil’e, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten’e ve İmamlar Mahalle Muhtarı Cengiz BİLGİÇ’ e teşekkür ettiler. Tecrübeli izci lideri Yusuf Tırpan Tabiatta Keşif Projesinin yeni bitkilerin keşifleri, piknikler ve kamplar gibi etkinliklerle 31Temmuz'a kadar devam edeceği müjdesini verdi. Taşkısığı Ortaokulu Müdürü Hilmi Çil de, etkinliklerin devam edeceğini, başarılı öğrencilerle daha fazla etkinliğe katılacaklarını, öğrencilerin sürprizlere açık olmalarını istedi. Ayrıca katkılarından dolayı herkese teşekkürlerini bildirdi.