SAKARYA
Giriş Tarihi : 28-05-2021 11:51   Güncelleme : 28-05-2021 11:51

SASKİ Genel Kurulu Toplandı

SASKİ Genel Kurulu Başkan Ekrem Yüce’nin başkanlığında gerçekleşti. Toplam 5 maddenin görüşüldüğü toplantıda Başkan Yüce, “SASKİ için sizlere sunduğumuz tüm gündem maddelerinin oy birliği ile beğenilerek kabul edilmesi bizler için gurur verici. Şehrimizin dört bir yanında çalışmalarımızı sürdürürken vatandaşlarımızı da en kaliteli hizmetle buluşturmayı ihmal etmedik” dedi.

SASKİ Genel Kurulu Toplandı

Güçlü Bir Gelecek   

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Kurulu Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin başkanlığında Sosyal Gelişim Merkezi konferans salonunda toplandı.  5 maddenin görüşüldüğü toplantıda tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi. Çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüleceğini ifade eden Başkan Yüce, Sakarya’nın altyapısını son teknoloji ile buluşturarak güçlü bir şekilde geleceğe hazırladıklarını ifade etti. SASKİ’nin çalışmaları ile ilgili bilgiler alan tüm meclis üyeleri çalışmaları beğendiklerini söylerken suya ve vatandaşa hizmete bu kadar değer vermesinden ötürü Başkan Yüce’ye teşekkür ettiler.

Kayıp Kaçak Oranı Örnek Seviyede

Genel Kurul Toplantısı’nda SASKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, “ SASKİ için sizlere sunduğumuz tüm gündem maddelerinin oy birliği ile beğenilerek kabul edilmesi bizler için gurur verici. Çalışmalarımızı yakından takip eden ve bizlerle değerli görüşlerini paylaşan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Sakarya doğasıyla kendine adeta hayran bırakan bir şehir” ifadelerini kullandı.

Göz Yummadık

Yüce, “Bize de bu doğanın tüm güzelliklerini en iyi şekilde korumak düşüyor. Yaptığımız projeler ve hayata geçirdiğimiz çalışmalar bu konuda ki mücadelemizin en büyük ispatıdır. Sakarya’nın altyapısında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sayesinde kayıp ve kaçak oranımızı örnek bir seviyeye düşürdük. Eskiyen ve su kayıplarına neden olan hatları son teknoloji cihazlarla tespit edip anında müdahalede bulunduk. Böylelikle şehrimizde bir damla suyun dahi israf olmasına göz yummadık” dedi.

Tükettiğini üreten şehir Sakarya

Şehrin güçlü altyapı ağının her geçen gün daha da genişlediğini ifade eden Başkan Yüce, “ Cadde ve sokaklarda başlattığımız yenileme çalışmalarını altyapılardan başlatarak sağlam altyapı ile buluşturduğumuz güzergâhları sonrasında üstyapı çalışmaları ile şehrimize yakışır modern bir görünüme kavuşturduk. Aynı zamanda tükettiğini üreten şehir başlığı altında SASKİ bünyesinde 55 bin metrekare alanda Güneş Enerji Sistemleri Projesi’ni başlattık. Çalışmalarını yakından takip ettiğim projeyi de şehrimize kazandırmak için sabırsızlanıyorum. Çalışmalarımızın hiçbirinde çevreci belediyecilik anlayışımızdan ödün vermiyoruz. Bu kapsamda Akyazı İlçemizde başlattığımız Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırma çalışmaları ile günlük su arıtma miktarımızı 15 bin metreküpten 25 bin 500 metreküpe çıkartacağız. Yüzde 50 si tamamlanan proje ile doğaya temiz su deşarj ederken azot ve fosfor giderimini de daha kontrollü hale getireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Kaliteli Hizmet

Başkan Yüce, “ Şehrimizin dört bir yanında çalışmalarımızı sürdürürken vatandaşlarımızı da en kaliteli hizmetle buluşturmayı ihmal etmedik. Pandemi döneminde hayata geçirdiğimiz örnek çalışmalar ile Türkiye’ye örnek olduk. Teknolojinin en son imkânlarını kullanarak e-devlet üzerinden abonelik bilgileri ile giriş yapan yurt içi ve yurt dışında bulunan abonelerimize tüm işlemlerini çevrimiçi olarak yapma imkânı sağladık. İnşallah yoğun çalışma tempomuzla daha nice projelerimizi vatandaşlarımızla buluşturacağız. Rabbim toplantımızı hayırlı eylesin, çalışmalarımızda kolaylıklar sağlasın inşallah” dedi.