KARASU
Giriş Tarihi : 23-05-2021 14:47   Güncelleme : 24-05-2021 23:58

Mecliste Bu Dil Kullanılmaz

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Mehmet Çatalbaş’ın açıklamalarına da değinen Kara, “Dileriz Meclis’te bir daha bu dil kullanılmaz” dedi.

Mecliste Bu Dil Kullanılmaz

Siyasetin Saygınlığı Düşürülmemeli

Basın açıklamasında bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Önceki hafta Karasu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş’ın açıklamalarına Belediye Başkanı İshak Sarı Karasu Belediye Meclisi’nde cevap verdi. Sarı’nın açıklamasının gereğinden daha sert ve detaylı olduğunu, bu tip tartışmaların siyasi üslubu daha aşağı çekme ihtimali olduğu endişesi taşıdığımızı ifade etmek durumundayız. Elbette Mehmet Çatalbaş’ın söylediklerine yanıt verilmeli ve kamuoyu boş bırakılmamalıdır. Ancak cevap verirken siyasetin saygınlığına gölge düşürülmemeli, iş kişisel husumete dönüştürülmemelidir. Belediye Başkanı İshak Sarı beyefendinin verdiği cevaplar kendinden emin olduğunu göstermekle birlikte söyleniş şekli olarak siyaset mekanizmasına zarar vermekte, nezaket sınırlarını zorlamaktadır. Dileriz Meclis’te bir daha bu dil kullanılmaz, Meclis’in saygınlığı olabildiğince yukarı çıkarılır” ifadelerini kullandı.

Belirsizlik Ortadan Kaldırılmalı

Kara, “Tam kapanma sürecinin ardından tüm esnafımızın beklediği yeni bir döneme girdik. Bu yeni dönem aslında pandemi koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili olduğu kadar yerel hizmetlerin sağlanması ile de alakalıdır. Pandemi koşulları düzeldiğinde Karasu sahilindeki özel plajlar açılacak mıdır? Mini çarşı hizmet verecek midir? Lunapark’ın kaldırılacağı ifade ediliyor. Bu şekilde Sosyete Pazarı olarak adlandırılan çadırlar hizmet verecek midir? Sahildeki düzenleme tamamlandığında o bölgede ticaret ve sosyal hayat nasıl şekillenecektir? Tüm bu durumlar Karasu esnafı ve Karasu’ya gelecek olan yerli turistler açısından belirsizliğini korumaktadır. Belediye hizmetleri pandemi dolayısıyla sekteye uğrasa da pandemi planlamaya engel değildir. Bu şartların göz önünde bulundurulması ve belirsizliklerin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Hakkınızı Helal Edin

Pandemi sürecinde sıkıntı çekmeyen kimsenin kalmadığına değinen Kara, “Pandemi sürecinin başından bu yana sıkıntı çekmeyen kesim kalmamıştır. Her birimizin yaşam tarzı değişmiş, alışkanlıkları farklılaşmış, kazançları azalmıştır. Bu sıkıntıyı yaşamadığını söyleyen bu ülkede hatta bu dünyada yaşamıyordur. Toplumların bu süreçlerde ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacı vardır. Bu birleşmeler dayanışma ile olabilir. Mübarek Ramazan ayı bu dayanışma için oldukça iyi bir fırsat oldu. İlçemizde pek çok kişi yardımlaşma konusunda fırsatı değerlendirdi. Ancak bu süreç içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iyi niyetle yapılan “Hakkınızı helal edin” açıklamasına, mal bulmuş mağribi gibi saldırıp, “Helal etmiyoruz” diye etiket açarak gündem olmaya çalışanlar kime hizmet ettiklerine bir bakmalıdır. Unutulmamalıdır ki çözümün parçası olmayanlar sorunun parçası olurlar. Sosyal medya üzerinden gündem belirlemeye, istikamet çizmeye, ayar vermeye kalkanlar sonunda gerçeklerle yüzleştiklerinde, devlet ciddiyeti ile karşılaştıklarında şaşkınlığa uğramamalıdır” dedi.

Gözden Geçirilmeli

Kara, “Bilindiği gibi devlet terörü denince akla gelen İsrail, mübarek Kadir Gecesi’nin ardından başladığı saldırılarına ara vermeden devam etmektedir. Bu saldırıları meşrulaştırmak ya da savunmak adına Filistin halkının tarihte gerçekleşen açıklamalarını sosyal medyadan paylaşanlar olduğunu görüyoruz. Hiçbir tarihsel söylem ya da eylem bugün çocukların katledilmesinin, masumların başına bomba atılmasının açıklaması olamaz. Bu şekilde İsrail’in yaptıklarını savunmaya kalkanlar kendi vicdanlarını yoklamalı, bu paylaşımlarla hangi düşünce ve yapıya hizmet ettiklerini gözden geçirmelidir” ifadelerini kullandı.