SAKARYA
Giriş Tarihi : 19-05-2021 17:13   Güncelleme : 19-05-2021 17:18

Uluslararası Platform

TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği, şehrimizde yürüttüğü gençlik faaliyetlerini uluslararası platforma taşıyor. TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği ve Uluslararası Demokratlar Birliğinin Berlin Temsilciliği arasında gerçekleştirilecek çalışmalarda Sakarya ve Berlin kardeş şehir olarak ilan edildi.

Uluslararası Platform

Dostun Evi Gönüllerdir

Berlin’le kardeş şehir olma mutluluğunu yaşayan ve daha önce de bazı uluslararası programlar düzenleyen TÜGVA Sakarya İl Temsilcisi Murat Selim Deveci “Bizim kültürümüz kardeşlik ve paylaşma kültürü. Biz aynı inanışa sahip olduğumuz tüm Müslümanlarla kardeşiz. Bunun ötesinde dünyanın neresinde olursa olsun yardıma ve desteğe ihtiyaç duyan, zulme uğrayan kim varsa din ya da dil ayrımı gözetmeksizin onların yanında olmaya gayret ederiz. Bize bu kültürü aşılayan coğrafyamızı bu düşünceyle mayalayan yüce insanları rahmet ve minnetle anıyorum. Daha önce, salgının ülkemizde görüldüğü ilk günlerde sınırlarımız kapatılmış, okullarımız tatil edilmişti. Bu süreçte yurt dışından eğitim için ülkemize gelen uluslararası öğrencilere barınma ve yemek gibi ihtiyaçlarını karşılamada destek olmuş, onların ülkemizi tanımaları adına kültürel programlar düzenlemiştik. Şimdi de inşallah Uluslararası Demokratlar Birliği Berlin Temsilciliği ile ortak çalışmalar düzenleyeceğiz. İlk projemiz Sakaryalı gençler için olacak. UID Berlin Temsilciliğine ve Başkan Sinan Kaplan’a işbirlikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sakaryalı Gençlerimize Ulaşacağız

UID MKYK Üyesi ve Berlin Bölge Başkanı Sinan Kaplan “Sakarya benim memleketim, gençliğimin şehri. Öğrenim hayatımın bir kısmını orada tamamladım. O yüzden benim için özel bir anlam ifade ediyor. Bizim kültürümüzde paylaşmanın büyük bir yeri ve anlamı var. Bayramlar, bu paylaşım kültürünün mihenk taşı. Bu kültürümüzü yaşatmak ve iş birliğimizi geliştirecek projelerin başlangıcını Sakarya’da gerçekleştiriyoruz. İleride inşallah daha çok faaliyetlerimizle Sakaryalı gençlerimize ulaşacağız.” dedi.

300 Sakaryalı Gence Hediye

TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği ve UID Berlin Temsilciliğinin birlikte yürüttükleri ilk çalışma Sakarya’da gerçekleşecek. İki STK güçlerini birleştirerek pandemi koşullarının yoğun olarak yaşandığı bu günlerde gençlerin yüzlerini güldürebilmek ve onları mutlu edebilmek için 300 Sakaryalı gence hediyeler verecek.