KARASU
Giriş Tarihi : 18-05-2021 22:32   Güncelleme : 18-05-2021 23:13

Çatalbaş Bomba Attı, Sarı Kılıç Çekti

Karasu Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İshak Sarı, başkanlığında gerçekleştirildi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısında Başkan Sarı BBP Meclis Üyesi Mehmet Sarı’ya karşı adeta kılıçları çekti.

Çatalbaş Bomba Attı, Sarı Kılıç Çekti

Sarı’dan Adamlık Dersi

Geçtiğimiz hafta Karasu basınına açıklamada bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Meclis üyesi Mehmet Çatalbaş’a Sarı’dan cevap Karasu Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısında geldi. Karasu Sosyal Gelişim Merkezinde düzenlenen Karasu Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İshak Sarı, başkanlığında gerçekleştirildi. Mayıs ayı meclisine gelmeyen Mehmet Çatalbaş için ‘Kendince kucağımıza bombayı bırakıp gitti’ ifadelerini kullanarak açıklamalarını yapan Sarı, “Takım elbise giymekle adamlık olmuyor” ifadelerini kullandı.

Demediğimi Bırakmadım

Çatalbaş’a demediğini bırakmayan Başkan Sarı, “Çatalbaş’a ben defalarca demediğimi bırakmadım. Torun torba sahibi. Bunların siyaset anlayışında siyasetçi dediğinde kızarmayan yüz, tükenmeyen söz, yorulmayan diz lazım. O devir çok geride kaldı. Kalkmış, Türkiye’yi ve Karasu’yu damatlar yönetiyor demiş. Hani Cumhur İttifakı ortağıydınız!Bu nasıl ittifak anlayışı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çatalbaş’ın Akrabaları

Çatalbaş’ın kendi akrabalarının Karasu Belediyesi’nden işten çıkarıldığından dolayı milletvekili tarafından arandığını belirten Sarı, “Çatalbaş yapmış olduğu açıklamayı ve siyaseti Karasu için yapmıyor. İşten atılan beş kişinin BBP’li olduğunu söylemiş. Biz de bize ulaşan bakana bu işte bir yanlışlık ya da kasıt olmadığını söyledik. Sonra bakınca bu işten atılan ve isimleri bize gönderilenlerin Çatalbaş’ın akrabası olduğunu gördük” ifadelerini kullandı.

Belediye Tarafından Ödendi

Karasu Belediyesi seçimlerinde Büyük Birlik Partisi tarafından verilen yemeklerin Karasu Belediyesi bütçesinden ödendiğini belirten Sarı, “Malum yerde seçimden önce bir yemek verildi” diyen Başkan Sarı, “Bu yemeği Mehmet Çatalbaş organize etti. Dönemin Belediye Başkanı’ndan yardımcılık sözü aldı. Yemekler yendi. Peki, faturası ne oldu biliyor musunuz? Faturasını biz ödedik. Belediyeye fatura edilmiş. Bu arkadaşın yediği yemeğin faturası bile belediye tarafından ödendi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İnternet Üzerinden Yapılıyor

Karasu’yu daha iyi noktalara taşımak için çalıştıklarını belirten Sarı, “Bize pek çok belediyeden süpervizör talebi geliyor. Örnek gösterilecek çalışmalarımız var. Tüm bunlar ortadayken bu şekilde saldırıların düzenlenmesini anlıyorum. Çünkü elle tutulur bir şeyimiz yok. Ayrıca ihaleler internet üzerinden yapılıyor. İhalelerimize kaç kişinin girdiğini ya da gireceğini herkes görebilir. Karasulu arkadaşlara bu sisteme kaydolmalarını defalarca söyledik. Biz de Karasulu arkadaşlarla çalışmak isteriz. Ancak ihale sistemine kaydolmayan adama ben ne yapayım! Ayrıca aldığımız mal ve hizmetleri hangi fiyatlara aldığımız ya da verdiğimiz şeffaf olarak sergileniyor. Bunun üzerinden farklı amaçlarla açıklama yapmak doğru değil” dedi.

Çatalbaş’ın Elini Öperim

Karasu basınına Karasu Belediye Meclisinde 6.800 kişiyi temsil ettiğini belirtmesi üzerine  iddialı sözler kullanan Sarı, “Bu arkadaş sıklıkla 6800 kişinin temsilcisi olduğunu söylüyor. Ayrıca mecliste haksızlık olduğunu iddia ediyor. D’hondt diye bir hesaplama sistemi var. Sen 6800 kişiyi temsil ediyorsun da Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri kaç kişiyi temsil ediyor? Ancak seçime bağımsız girersen aldığın oy senindir. Bağımsız girsin 6800 oy alsın ben onun ellerini öperim. Ama alamaz” şeklinde açıklamalarda bulundu.