KARASU
Giriş Tarihi : 16-05-2021 23:20   Güncelleme : 16-05-2021 23:33

O Karar Gözden Geçirilmeli

Karasu Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Karasu’da geçtiğimiz hafta sonu alınan bir kararla şehrin ana arterleri ile ara sokakları bağlayan kavşaklarını kapatma işleminin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Kara, “Vatandaşa devletin şefkatli yüzü gösterilmeli” dedi.

O Karar Gözden Geçirilmeli

Modern Avla

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Karasu’daki ana arterler ile ara sokakları bağlayan kavşaklarındaki kapatma kararının gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Karasu Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Karasu’nun nüfus artışı yaşadığı bir gerçektir. Bu noktada yaşanan zorluklar da hepimizin malumudur. Karasu’da geçtiğimiz hafta sonu alınan bir kararla şehrin ana arterleri ile ara sokakları bağlayan kavşaklarında kapatma işlemi yapılmıştır. Biz bu uygulamanın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şehrin merkezinde modernlikten uzak avla yapar gibi bir görüntü sergilemek Karasu’ya yakışmamaktadır. Kaldı ki bu işlem güvenlik zaafını da beraberinde getirmektedir. Karasu Kaymakamı Yalı Mahallesi’ne gitmek istese kendi makam aracı bir bariyerle karşılaşacak ve Kaymakam Bey dahi Karasu Şehir Merkezi’ne uğramak mecburiyetinde kalacaktır” dedi.

Karasu’ya Yakışmıyor

Kara, “Kaymakamlık binasında bir kişi kalp krizi geçirse 112 sağlık ekibi Plajdaki Işıklar’dan dönüp gelmek ya da bariyerleri kaldırmak durumunda kalacaktır. Bu uygulama Karasu’ya yakışıyor ve çağdaştır diyorsanız bariyerler kalmalıdır. Ancak İstanbul Beşiktaş’a yakıştıramadığınız hiçbir şey Karasu’ya yakışmaz. Lütfen insanlara devletin şefkatli yüzünü gösterin. Vatandaş zaten pandemi dolayısıyla gelir kaybına uğradığı için, dışarıdan gelen yazlıkçıların oluşturduğu kalabalıktan çekindiği için, kurallara uyup evde kaldığında özgürlüğü kısıtlandığı için yeterince bunalmış durumda. Devletimizin bu aşamada çok daha kibar ve müsamahakar olması, devletin kibar ve samimi yüzünü vatandaşa göstermesi beklenir” ifadelerini kullandı.

Şampiyonlukla Gündeme Geldi

Tüm dünyanın Karasu’yu başarıları ile hatırlayacağını belirten Kara, “Giresunspor’un Süper Lig’e çıkmasında en büyük paya sahip olan Karasulu hemşehrimiz Hakan Keleş’i, Adanademirspor’un Süper Lig’e yükselmesinde önemli rol oynayan eski Milli Futbolcu Recep Çetin’i, Sakaryaspor’un Play Off’a çıkmasından dolayı da Sakaryaspor’un Karasulu Başkanı Cevat Ekşi’yi tebrik ediyor, Karasu’yu şerefle temsil eden bu isimlere şükranlarımı sunuyorum. Pandemi dolayısıyla bozuk olan morallerimiz sayelerinde biraz yerine gelmiş, sürekli olumsuz haberlerle gündeme gelen Karasu’muz bu kez şampiyonluklarla anılmış olmaktadır” şeklinde açıklamada bulundu.

Burnundan Getirilsin

Karasu’yu yakından ilgilendiren bir diğer konuya değinen Kara, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2020 ürünü fındık alımlarını ay sonunda durduracağını açıklamasının ardından serbest piyasada fındık gerilemeye başlamış, ton başında üreticilerin kaybı bin liranın üstüne çıkmıştır. Bizim merakımızı celbeden başka bir konu da fındık fiyatının sabit kalması ile alakalıdır. Bilindiği gibi fındık Türkiye’nin girdisi en fazla olan ihraç ürünü konumundadır. Bu ürünün çok büyük bir kısmı dış piyasaya döviz karşılığında satılmaktadır. Geçtiğimiz yıl fındık fiyatı açıklandığında Euro 7 buçuk lira civarındaydı. Şimdi ise 10 lira dolaylarında. Yani fındık fiyatı açıklandığında bir kilo fındık 3 Euro ediyordu. Şimdi ise 2.25 Euro ediyor.  Eğer bu aradaki fark devletimizin cebine giriyorsa helali hoş olsun. Ancak tek tek tane tane toplanan el emeği alın teri fındığın rantını birileri yiyorsa da bunun hesabı sorulsun. Bu kul hakkı da onların burnundan getirilsin” dedi.