GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-05-2021 13:34   Güncelleme : 06-05-2021 13:34

Radyo Yayıncılığı 94 Yaşında

İmparator FM Genel Yayın Yönetmeni İlker Elik, 6 Mayıs Radyo Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Elik, “6 Mayıs Radyo Günü'nü kutlamanın mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz” dedi.

Radyo Yayıncılığı 94 Yaşında

Hayatın Vazgeçilmez Sesi

6 Mayıs Radyo Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan İmparator FM Genel Yayın Yönetmeni İlker Elik, “Türkiye’de radyo yayıncılığı, bundan tam 94 sene önce, 6 Mayıs 1927'de, Eşref Şefik'in yaptığı anonsu ile başladı. Bugün, Yerel, Bölgesel, Ulusal 1000’in üstünde radyomuz, eğitici, öğretici, tanıtıcı, eğlendirici, her fikre ve sese açık mikrofonlarıyla sosyal, kültürel hayatın vazgeçilmez sesi olmuştur” dedi.

Yıllardır Aynı Heyecan

Radyo yayıncılığının 94. senesinde, radyoya gönül vermiş ve halen aynı heyecanı hisseden yayıncılar olarak, 6 Mayıs Radyo Günü'nü kutlamanın mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz ifadelerini kullanan Elik, “radyo kullanan insan sayısı da teknolojinin gelişmesiyle azalmamakta ve popülaritesini kaybetmemektedir. Büyük bir emek ve sevgi ile ilk radyo yayınının 94. senesinde, radyoya gönül vermiş ve halen aynı heyecanı hisseden meslektaşlarımın 6 Mayıs Radyo Günü'nü yürekten kutluyorum” dedi

Zor Şartlarda Yayın Yapıyoruz

Reklam ve ilan gelirleriyle ayakta durmaya çalışan çok sayıda medya kuruluşunun, virüs salgınının etkilerinin görülmeye başlandığı andan itibaren büyük ölçüde bu gelirlerini kaybettiğini bildiren İmparator FM Genel Yayın Yönetmeni İlker Elik, “Bütün bu problemlere karşın medya kuruluşlarımız canla başla, halkın haber alma ve morallerinin yüksek tutmak maksadıyla programlarına devam ettiğini özgürlüğünü kullanabilmesi amacıyla çok zor şartlar altında hareketlerini sürdürmeye çalışmaktadır. Ancak, virüs nedeniyle meydana çıkan ekonomik tablo, bu kuruluşlarımızı görevlerini yerine getiremez hale getirmek üzeredir. Çok sayıda radyo ve televizyon kuruluşu reklamların iptal edilmesi, durdurulması sonucunda yayınlarını durdurma noktasına gelmiştir” dedi.