KARASU
Giriş Tarihi : 04-05-2021 20:49   Güncelleme : 05-05-2021 01:55

Başkan Kara’dan Ağır Sözler

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, haftalık basın açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştiren köse yazarına tepki gösterdi. Kara, “MHP sizin istikamet çizebileceğiniz, yön verebileceğiniz hatta eleştirebileceğiniz bir parti değildir” dedi.

Başkan Kara’dan Ağır Sözler

Kendi Zihniyetini Yoklamalı

Sakarya Kuzey Gazetesi köşe yazarı Muzaffer Tatlı’nın yazısına tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Muzaffer Tatlı köşe yazısında Bilge Lider Devlet Bahçeli’yi konu etmiş. Kendisinin eski ülkücü olduğunu savunan Muzaffer Tatlı ülkücülerin vatandaşı kullandığını yazmış. Devlet Bahçeli’yi de ülkücülüğü de anmak için önce bulunduğunuz yere bakmak lazım. Kendisi daha önce CHP’den milletvekili ve belediye başkan adayı olmuş Tatlı’ya öncelikle kendi zihniyetini yoklamasını öneririz. Ülkücülük nedir bilmeyen, ülkünün ne ifade ettiğini anlamayan, Kızıl Elma ideolojisini, 9 Işık kavramı hakkında fikri olmayan, Sözcü’den başka gazete, Fox’tan başka kanal, CHP’den başka parti, kargadan başka kuş Akaretlerden başka yokuş tanımayan Muzaffer Tatlı öncelikle Gezi olaylarının neyi amaçladığını açıklamalı, hdp’nin kapatılmasına verilen dava dilekçesini usul eksikliğinden bozan Anayasa Mahkemesi’ni anlamalı, “Birlikte iyi salladık” diyip ramazanda alkol yasağını eleştiren vekilini izah etmelidir. 1999 seçimlerine kadar Karasu’da yüzde 60 civarında oyu olan sol kitlenin şimdi nasıl olup da yüzde 80 oranında sağ partilere oy verdiğini bu şekilde daha iyi anlayabilecektir” dedi.

MHP Eleştireceğiniz Parti Değil

Muzaffer Tatlı’nın eski ya da yeni ülkücü olmadığını belirten Kara, “Ülkücülük ilelebet kendini Büyük Türk Milleti’ne adamayı gerektirir. Bir dönem Ülkü Ocakları’nın önünden geçmiş olmanın ülkücü olmaya yeteceğini iddia etmek, davaya ihanet ettikten sonra kendini bir üst levelde zannedip “Eski ülkücü” liginde oynadığını ummak bu davanın şehitlerine ihanettir, hıyanetir, hakarettir. Bu zihniyettekiler Bilge Lider Devlet Bahçeli’nin yerine kim gelirse gelsin oy vermeyecek olduğu halde MHP’yi dışarıdan dizayn edebileceklerini düşünmekte, bu yolla kendi istikametlerini çizebileceklerini ummaktadırlar. Zira kendi partilerinde kasetle kumpas kurmayı, kendi istedikleri lideri orada tutmayı çok iyi bilmektedirler. MHP sizin istikamet çizebileceğiniz, yön verebileceğiniz hatta eleştirebileceğiniz bir parti değildir. Size bu noktada söylenecek tek söz “lekum dinukum ve liye din” olacaktır. Yani sizin inancınız size bizim inancımız bizedir. Yolunuz açık olsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Görüşler Hassasiyetle Değerlendirilmeli

Açıklamasında Çatalbaş’a da yer veren Kara, “Karasu Belediyesi’nin Büyük Birlik Partili tek temsilcisi Mehmet Çatalbaş nisan ayı meclisinde bir takım soru önergeleri vermiş, bu önergelerin cevapları da yasal kanaldan kendisine iletilmiştir. Önergelerin cevapları ile ilgili değerlendirmede bulunan Çatalbaş bunları basın önünde değerlendirmiştir. Çatalbaş’ın değerlendirmeleri siyasidir, abartılıdır. Ancak bu durum normal karşılanmalıdır. Eleştiriler dikkate alınmalı ve bir daha bu şekilde eleştirilere mahal bırakılmayacak hassasiyet gösterilmelidir. Gönül belediyeciliği sloganı ile çıkılan yoldan taviz verilmemeli, her görüş hassasiyetle değerlendirilmeli, geniş kitlelerin benimseyeceği adımlar atılmalıdır. Özellikle cezai yaptırımlar konusunda daha naif olunmalı, güçlükle kazanç elde eden vatandaşlara daha müsamahakar davranılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Daha Dikkatli Olunmalı

Kovid 19 salgını dolayısıyla uygulanan tam kapanma sürecinin İstanbul’da yaşayan yazlıkçıların Karasu’ya ilgi göstermesine neden olduğunu belirten Kara,  “Bu süreç içinde ilçemize 50 bini aşkın vatandaşın geldiği tahmin edilmektedir. Bu da ilçemiz açısından belli bir riski beraberinde getirmektedir. İstanbul’daki vatandaşların buraya gelme haklarıdır, hadleridir. Bu kişilere “ev satarken iyiydi de bugün kötü oldu” diyemeyiz. O kişiler yazlıklarını biraz da bugünler için almışlardı. Ancak salgın sürecinde çok daha fazla dikkatli olmamız gerektiği ortaya çıkmaktadır. Bu süreç içinde kimsenin canı yanmadan, cezai yaptırımlara gerek kalmadan, kendi tedbirlerimizi alıp tehlikeyi en az hasarla ya da hasarsız atlatmak mümkün olabilecektir. Tüm vatandaşlarımızı biraz daha sabretmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.