GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-05-2021 20:43   Güncelleme : 03-05-2021 20:45

Mağduriyet Yaşanmayacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden gelen talepler, Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ tarafından Sakarya Valiliği’ne iletilerek bir mağduriyet yaşanmaması adına girişimlerde bulunuldu.

Mağduriyet Yaşanmayacak

Karara Bağlandı

Zincir marketlerde satılan gıda maddelerinin haricindeki ürünlerin satışının durdurulması konusundaki Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden gelen talepler, Sakarya Valiliği tarafından değerlendirilerek karara bağlandı. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, ticaret erbabımızın bu süreçten en az hasarla çıkması için ciddi gayret gösteriyoruz. Özellikle bu 17 günlük kapanma süreci için üyelerimizden gelen talepleri de ilgili makamalara iletiyoruz” dedi.

Gıda ürünleri dışında satış yapılamayacak

Alınan karar doğrultusunda “Sokağa Kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, maddesine ilave olarak ‘Bünyesinde perakende inşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, züccaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satış reyonları bulunana marketlerin bu reyonlarının, ana faaliyet alanı bu ürünlerin satışı olan işyerleri için getirilen kısıtlamalara tabi olacak olup, bu reyonların ve bulundukları katların kapatılarak, müşterilerin bu reyonlara ulaşmasını engelleyici fiziki tedbirler alınacaktır’ ifadeleri kullanıldı.