KOCAALİ
Giriş Tarihi : 30-04-2021 13:42   Güncelleme : 30-04-2021 13:42

Kocaali İçin Randevu Vermedim

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kocaali’de kurulmak istenen OSB için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kaldırım, “Kocaali’nin zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Randevu isteyenlere randevu dahi vermedim” dedi.

Kocaali İçin Randevu Vermedim

İzin Vermeyeceğiz

Kocaali’nin zarar göreceği hiçbir projeye imza atmayacaklarını belirten Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Kocaali ilçemiz Türkiye'nin en güzel ve huzurlu ilçelerinden biri. Nadide bir mekan. Bu muhteşem doğa ve güzellikleri bozmadan ilçemizi kalkındıracak projeleri çalışmamız lazım. Ben daha önce de Kimya OSB veya çevreye zarar verecek projeler ile ilgili söyleyeceğimi söyledim. Doğaya zarar verecek projelere karşıyım. Kimya OSB ve benzeri girişmelerden haberim yok. SATSO Başkanımız ve Kocaali Belediye Başkanımız ile daha önce bu konuyu müzakere ettik, bu tür çevreyi kirletme ihtimali olan projelerin doğru olmayacağı konusunda mutabıkız” ifadelerini kullandı.

Randevu Vermedim

Kimya OSB'nin Kocaali ilçemizde olmayacağı konusunda ortak net tavrımız var ifadelerini kullanan Kaldırım, “Bunları birlikte konuştuk ve bu defteri kapattık. SATSO Başkanımız ve Kocaali belediye başkanımızla çok yakın ve verimli çalışıyoruz. Hiçbir çalışmamızda Kocaali ilçemizde Kimya OSB veya o bölgeye zarar verecek bir proje gündeme gelmedi. Gelmemesi konusunda da mutabıkız. Bu konuda randevu isteyenler oldu, vermedim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kocaali’de Sanayi Olmaz

Sanayi konusunda tavrının net olduğunu belirten Kaldırım, “Ben her fıstatta " Yeni nesil, katma değerli, doğaya zarar vermeyen projeleri desteklerim" diyorum. Biyoteknoloji, yazılım, inovasyon, tasarım, katma değerli ürünler, yeniz nesil turizm, gastronomi, kültür ve sanat, müzeler, son derece katma değerli tarım ürünlerinin işlenmesi ve kurutulmasını hedefleyen tarım ve gıda vadisi gibi projelere odaklanmamız lazım. Diğerleri Sakarya'nın en büyük serveti olan doğasına zarar verir. Doğaya zarar verecek hiçbir girişime destek vermem. Eski tip sanayi burada olmaz. Kirletici sanayi burda olmaz. Sakarya'nın gelişme eksenleri belli. Tarım, turizm ve sanayide; Katma değerli, doğaya saygılı, yeni nesil. ve tamamen üç sektörün birbirini desteklemesini sağlayan projelere odaklanmak lazım. Ancak bu şekilde global ölçekte akıllı ve rekabet gücü yüksek bir şehir oluşturabiliriz” dedi.