KARASU
Giriş Tarihi : 28-04-2021 17:26   Güncelleme : 28-04-2021 17:26

Bu Masalı Hiç Duymadınız

Karasu Sezi Eratik Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yapan Burcu Aksu, 2018 yılında düzenlenen yarışmaya girmek için bir öğrencisinden esinlenerek yazdığı Süslü adlı masal kitabını Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine tanıttı.

Bu Masalı Hiç Duymadınız

Öğrencisini Anlattı

13 yıl önce öğretmenlik görevine başlayan ve ilk görev yeri Van’da birçok başarılara imza atan ve çeşitli projelere katılan Burcu Aksu, Karasu Sezi Eratik Ortaokulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görevini devam ettiriyor. Mesleğine ilk başladığı yıllarda il bazında düzenlenen bir masal yarışmasına katılan ve bir öğrencisinden esinlenerek hikaye yazan Aksu’nun hikayesi çok beğenilmiş ve dereceler almıştı. Yıllar sonra yazdığı masalları kitap haline getirmeye karar veren Aksu, yayınlanan kitabını yüzlerce öğrenciye tanıtmayı hedefliyor.

Gerçek Bir Hikaye

Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek yazılan masal kitabını Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine tanıtan Aksu, minik öğrencilere kitaptaki masalları eğlenceli bir şekilde anlattı. Minik öğrencilerin gelişimine katkıda bulunacak çeşitli sorular sorarak masal kitabını tanıtan Aksu, meraklı bakışlar ve çeşitli sorular karşısında mutluluğunu dile getirdi. Özellikle akran zorbalığı işlenen kitapta birbirinden renkli görseller dikkat çekiyor. Masal okumanın yaşı olmadığını belirten Aksu, yetişkinlere yönelikte masal kitabı yazacağını belirtti. Herkesin mutlaka okuması gereken bir masal kitabı olduğunu belirten Aksu, “Süslü’nün masalını okumak isteyenler Mahlas Yayınları’ndan ya da internet alışveriş sitelerinden temin edebilirler” dedi.