KARASU
Giriş Tarihi : 26-04-2021 00:36   Güncelleme : 26-04-2021 00:36

O Ayı Sahipliymiş

Karasu Aziziye Mahallesi Küçükboğaz Mevkiinde görünen ve Karasu Belediyesi ekiplerini alarma geçiren yavru ayının sahibi olduğu ortaya çıktı. Yavruyken bulduğunu ve uzun süredir baktığını belirten Murat Şentürk evladı gibi baktığı ve Osman ismi verdiği ayıdan ayrılırken duygu dolu anlar yaşadı.

O Ayı Sahipliymiş

Yavruyken Buldu

Pazar günü öğle saatlerinde Karasu Aziziye Mahallesi Küçükboğaz Mevkiinde görünen ve Karasu Belediyesi ekiplerini alarma geçiren yavru ayı Karasu Belediyesi Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alınmıştı. Kısa sürede sosyal medyada onlarca fotoğraf paylaşılınca ayının sahibi ortaya çıktı. Fotoğrafları sosyal medyadan gören ve rehabilitasyon merkezine giden Murat Şentürk durumu yetkililere bildirdi. Birçok kişinin şaşkın bakışlarına maruz kalan Şentürk, Ayıyı yavruyken bulduğunu ve bakıma muhtaç olduğunu belirtti.

Ayrılmak Zorunda Kaldılar

Uzun süre ayıya evladı gibi baktığını belirten Şentürk, “Bulduğumda bakıma muhtaç bir haldeydi. Ellerimle besledim. Evimde bir evladım gibi bakıyordum ona. İsmi Osman’dı. Osman’ımdan ayrılmak çok zor oldu” dedi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerin yavru ayıyı almaya geldiği sırada bir video çeken ve sosyal medyada paylaşan Şentürk ‘Osman’ımı ayırdılar benden’ ifadelerini kullanarak yürekleri dağladı. Şentürk’ten ayrılmak istemeyen yavru ayı ait olduğu doğal yaşama gönderilirken kısa sürede Karasu halkının maskotu haline gelen Osman’ın Pazar günü anısı akıllarda kaldı.