SAKARYA
Giriş Tarihi : 24-04-2021 02:15   Güncelleme : 24-04-2021 02:15

Sakarya’da Antalya Gabağımı Satılacak?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki Gar Meydan'ına koyduğu içinde kabak satışı da yapılacak olan dev kabak heykeli tartışmaları devam ediyor. Antalya’nın gabak tatlısını tescillediğini sosyal medyadan paylaşan İyi Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, “Sakarya’da Antalya gabağımı satılacak” dedi.

Sakarya’da Antalya Gabağımı Satılacak?

Gabağı Antalya Tescilledi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki Gar Meydan'ına koyduğu kabak heykeli tartışmaları devam ediyor. Kabak heykelinde çalışmalar devam ederken gabakın en çok Sakarya’ya yakıştığını belirten Ekrem Yüce, “Her şehrin bir marka ürünü, marka değeri vardır ve şehirler bu ürünlerle bağdaştırılır. Şehrimizde birçok yöresel ürün yetişse dahi en çok kabak ile şehrimizin ismi bağdaşmış durumdadır. Bu doğrultuda şehrimizin marka değerini tanıtıma katkı sunacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Antalya’ya Gidersiniz

Antalya’dan gelen haber ise Sakarya halkını şaşkınlığa uğrattı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının kabak tatlısını tescillediği bilgisini sosyal medya hesabından paylaşan İyi Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, “Demek ki şehrin göbeğine ucube “Gabak Evi” kurmakla olmuyormuş bu işler. Sahipsiz şehrin, kaygısız yöneticileri; gabak evinde meşhur Antalya kabağını satarsınız, kabak tatlısı yemeye de Antalya’ya gidersiniz artık” ifadelerini kullandı.