KARASU
Giriş Tarihi : 21-04-2021 13:01   Güncelleme : 21-04-2021 13:01

Düzenleme Yapılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, haftalık olağan basın açıklamasında bulundu. Önemli noktalara değinen Kara, Kamu kurumlarında mesai saatlerinin revize edilmesine rağmen Karasu Belediyesi’nin mesai saatleri konusunda yeterli düzenlemeyi yapmadığını belirtti.

Düzenleme Yapılmalı

Karara Uyulmuyor

Haftalık olağan basın açıklamasında bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında kamu kurumlarındaki mesai saatleri revize edilmiş, vatandaşlardan da mecbur kalmadıkça kurumlara gitmemeleri istenmiştir. Ayrıca bilindiği gibi 10 yaşın altında çocuğu olan bayan personel bir saat erken çıkma hakkına sahip görülmüştür. Karasu Belediyesi’nin mesai saatleri konusunda yeterli düzenlemeyi yapmadığı açıktır. Karasu Belediyesi de pandemi sürecinde mesai saatlerini Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda ayarlaması ve personelin sağlığını öncelemesi gerekmektedir” dedi.

Riayet Edilmeli

Koronavirüs salgınında sürdürülen mücadelenin sorgulanmasının doğru olmadığını belirten Kara, “Dezenformasyon amaçlı, çözüme hiçbir katkısı olmayan, art niyetli bilgi paylaşımlarının salgının önlenmesine katkı sağlaması beklenemez. Bu ülkede bilim kurulu ışığında önlemler alan bir idare vardır ve bu meşru idarenin almış olduğu kararlar uygulanmalıdır. Bu noktada temel öneri olan maske mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmeli aşı silahına sarılmalıdır. Aşı randevusu alan vatandaşların randevuya riayet etmesi ise iki mesuliyet getirmektedir. Randevu konusu koronavirüs ile mücadele açısından önem taşıdığı kadar aşıların ziyan edilmesi durumunda milli servet açısından da önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Fırsata Çevrilmemeli

Krizi fırsata çevirmek isteyenlerin, sağlıksız maske üretimi yapanlar da varlığını sürdürmekte olduğunu belirten Kara, “Devletin denetimleri ne yazık ki bu gerçeği de ortaya çıkarmıştır. Vatandaşlarımızın bu konuda da duyarlı olması ve devletimize itimat etmesi gerekmektedir” dedi. Açıklamalarına devam eden Kara, “Patates ve soğan üreticisinin depolarında kalan ve üreticinin mağdur olmasına neden olan mahsul devlet tarafından satın alınmış ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmaya başlanmıştır. Mübarek ramazan ayında hem üreticinin hem de düşkün durumdaki vatandaşın yüzü gülmüştür. Devletin bu noktadaki duruşunu takdir etmek yerine eğlence konusu etmeye kalkanlar da kamuoyundaki karşılıklarını yitirmektedir” dedi.

Devlet Yönetimi Bu Değil

Bir süredir tartışma konusu olan 128 milyar dolar konusuna değinen Kara, “Bir süreden bu yana meşgul eden “128 milyar dolar nerede” sloganı ile ilgili de bir iki şey söylemek isterim. Devlet yönetimi sağa sola pankart asmak, sosyal medyada espri yapmak, ortalığı karıştırmak değildir. Ülke yönetimi mizah etmek, fıkra anlatmak değildir. Devlet yönetimi ciddi bir iştir. Ciddiyetten uzak olanlar devlet yönetimine talip olduklarında vatandaş da onlarla mizah edecektir” şeklinde açıklamada bulundu.