KARASU
Giriş Tarihi : 20-04-2021 14:13   Güncelleme : 20-04-2021 14:13

Türkiye’de Tek Mahalle

Karasu Ortaköy Mahallesi Muhtarlığı koronavirüsle mücadele kapsamında önlemlerini artırdı, HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorgulama sistemine geçti. Vatandaşlar artık HES kodu ile Köye giriş yapabilecek. İlk olarak Ortaköy Mahallesi’nde başlatılan uygulamanın tüm Türkiye’ye örnek olması bekleniyor.

Türkiye’de Tek Mahalle

Mahalleye Kontrollü Giriş

Uygulamaya konulan, artık tüm kamu kurum ve kuruluşlarına HES koduyla giriş yapılabileceği gibi artık Ortaköy Mahallesine de HES koduyla girilecek. Sakarya Karasu  Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan, Sağlık Bakanlığınca uygulamaya konulan HES kontrolü sosyal hayat döneminde yolculuk ve ziyaretlerde her hangi bir risk taşıyıp taşımadıkları bilgisinin kontrolünü yapıyoruz" dedi.

Tedbirli olmalıyız

Turan, "Koronanavirüs (Covit-19) salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziki mesafeyi korumak amacıyla, bizde 400 nüfuslu Mahallemizde bir karar aldık ve mahallemizin girişinde araçları durdurup HES kontrollerini yapıyoruz. Ben muhtar olarak ta Filyasyon ekibinde görevliyim, HES kontrollerini azalarımızla birlikte sırayla yapıyoruz" dedi.