KARASU
Giriş Tarihi : 19-04-2021 22:16   Güncelleme : 19-04-2021 22:16

Toplu Sözleşme İmzaladı

Karasu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Hizmet-İş Sendikası ile düzenlenen törende yaptığı konuşmada, görüşmeler sonucunda Hizmet-İş Sendikası ile iki yıllık sözleşme imzalandığını belirtti.

Toplu Sözleşme İmzaladı

Hizmet Etmek Mutluluk Veriyor

Yeni sözleşmede ülke ve ilçenin geçim standartları ile belediyenin de imkânlarının göz önüne alınarak uzlaşma sağlandığını aktaran Belediye Başkanı İshak Sarı; “Karasu Belediyesi olarak işçilerimiz ile ilçemize hizmet etmek bizlere mutluluk veriyor. Biz Karasu Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. Bugün bu sözleşmenin sevincini ailecek yaşıyor ve paylaşıyoruz. İmzaladığımız sözleşmeyle elimizden gelen imkânın en iyisini çalışma arkadaşlarımıza sunmaya çalıştık. Yapılan sözleşmenin tüm personelimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güvence Altına Alıyoruz

Hizmet-iş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir yaptığı açıklamada; “Sendika olarak yaptığımız bütün sözleşmelerde, üyelerimizin sosyal haklarında ve ücretlerinde insanca yaşam koşullarına sahip olmalarını ve bu haklar ile aile ve sosyal yaşam standartlarının yani refah seviyelerinin yükselmesini amaçlıyoruz. Biz sadece ücret sendikacılığı değil, sosyal haklar, çalışma koşulları, iş sağlığı ve güvenliği açısından da üyelerimizin bütün çalışma hayatı ile ilgili maddeleri toplu iş sözleşmesi ile güvence altına almak için gayret ediyoruz ve bu gayrete devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sorumluluğumuzun Bilincindeyiz

Gökdemir, “Sendikacılık anlayışımız sadece toplu iş sözleşmesi imzalayıp onun takibini yapmak değildir. Biz ayrıca da devletin bir sosyal politika aracıyız. Gelir dağılımı açısından, sosyal politika geliştirme açısından, dezavantajlı gurupların ve gelir düzeyi düşük vatandaşların da durumunu düşünmek ve bunlar ile ilgili proje ve çalışmalar yapmak zorundayız. Bu nedenle sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve düstur ile çalışmalar yapma gayreti içerisindeyiz. İmzaladığımız bu toplu iş sözleşmesinin Karasu Belediyesi çalışanı üyelerimize ve Karasu Belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.