KARASU
Giriş Tarihi : 17-04-2021 01:43   Güncelleme : 17-04-2021 01:43

Tarih Kokulu Ziyaret

Karasu Ortaköy Mahalle Muhtarı İsmet Turan, eski Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’ı ziyaret etti. Adana’nın Kozan İlçesi’nin tarihi yerlerini Gürçam’la gezen Turhan, Bir Zamanlar Çukurova dizi setini ziyaret etti.

Tarih Kokulu Ziyaret

Tarihi Yerleri Gezdiler

Karasu Ortaköy Mahallesi Sakinlerinden Ramazan Fedai Şahin’in oğlu Uzman Çavuş Engin Can Şahin’in Adana Aladağ İlçe Jandarma Komutanlığına tayini çıkması ile Karasu Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan, Şahin ailesini yalnız bırakmadı. Adana Aladağ İlçesi’nde Şahin’i birliğine teslim eden Turan, eski Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’ı ziyaret etmeyi unutmadı. Gürçam’ı ziyaret eden Turan’ın Adana Kozan ilçesinde adım atmadık tarihi yer bırakmadı.

Evinde Ağırladı

Adana Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ile gün boyu tarihi mekanları ziyaret eden Turan, ilk olarak Kozan Kalesi’ni ziyaret etti. 1200’lü yıllarda yapımı tamamlanan tarihi Hoşkalan Camii’ni ziyaret eden Turan ve Gürçam, tarihi Bedastan çarşısını ziyaret etti. Adana’nın Kozan ilçesinde rostere edilen tarihi evleri ziyaret eden ikili Kozan’ın tarihi yerlerini ziyaret ettikten sonra Bir Zamanlar Çukurova dizisinin setine katıldı. İftarda ise Turan’ı evinde ağırlayan Gürçam, misafirperverliği ile takdir topladı.

Karasu’ya Gelecek

Gürçam’ın Karasu’ya selamı olduğunu belirten Turan, “Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’a misafir perverliğinden dolayı çok teşekkür ederim. Biran olsun beni Kozan’da yalnız bırakmadı. Karış Karış Kozan İlçesini gezdirdi. Karasu’daki günlerimizi yad ettik. Karasu hakkında bilgi alan Gürçam en kısa sürede Karasu’ya geleceğini ve Karasu’yu çok özlediğini belirtti” ifadelerini kullandı. Gürçam ile tüm anılarını sosyal medyada paylaşan Turan, gün içinde tıklanma rekoru kırdı.